Arkitektur

Asemic Scapes af Sarah Schneider | Dezeen

Asemic Scapes af Sarah Schneider | Dezeen
Anonim

Asemic Scapes af Sarah Schneider

Asemic Scapes - Rehabilitation Center Rainberg er et koncept til et medicinsk rehabiliteringscenter i de østrigske alper designet af arkitektuddannet Sarah Schneider.

Det er designet til at rumme 50 patienter og har balkoner med udsigt over bjergene og hævede gangbroer, der løber gennem de omkringliggende skove.

Schneider er nyuddannet fra Studio Lynn, et arkitekturkursus, der ledes af den amerikanske arkitekt Greg Lynn ved University of Applied Arts i Wien. Asemic Scapes var hendes diplomprojekt.

Følgende er fra Sarah Schneider:

-

Asemiske scener - Rehabiliteringscenter Rainberg

Dette projekt er et konceptuelt design af et rehabiliteringscenter for traumer og postkirurgiske patienter med en kapacitet på 50 senge i de østrigske alper i Vorarlberg.

I almindelige rehabiliteringscentre som deres forgængere er sanatorierne i det 19. og 20. århundrede baseret på et dualistisk sæt værdier: De legemliggør troen på teknologiens helbredende kraft og naturens helbredende kraft, hvorfor de for det meste ligger i prestige landskaber.

Derfor var mit forsøg på at udvikle et moderne forhold til landskabet baseret på kalligrafisk ornamentik.

Kalligrafi tilføjer en idé om at skabe variation gennem kunstnerisk udtryk til et teknisk kommunikationsspørgsmål og er forbundet med ornamentik, der generelt bruger naturlige motiver og ofte regler for naturlig vækst.

Projektet udvikler en arkitektur, der bruger regler for naturlig vækst og forbinder både vækst og ornament med et landskabsmiljø, topologisk og kalligrafisk.

Ornamentet skaber et symbiotisk forhold til det eksisterende miljø ved at indramme eksisterende topografiske træk og samtidig give en feedback til landskabet ved at skabe topografiske uregelmæssigheder.

I landskabet begynder ornamentet at organisere jorden ved subtil terrasse, og det skaber stier, der bryder den klare definition af en indendørs - udendørs grænse ved at løbe gennem bygningen, udvides til at skabe større platforme og skrumpe tilbage til stier, når man forlader bygningen igen .

Denne ornamenterede landskabstopografi udvikler tagkonstruktionen, der omdannes fra en plankalligrafi til en kompleks volumetrisk tilstand med overlejring og konvolut.