Arkitektur

(X) for Ordos 100 med multiplikationer | Dezeen

(X) for Ordos 100 med multiplikationer | Dezeen
Anonim

(X) for Ordos 100 med multiplikationer

New York arkitekter Multiplicities har designet et hus til Indre Mongoliet, Kina som en del af Ordos 100-projektet.

Arkitekterne er en af ​​100 firmaer valgt af arkitekter Herzog & de Meuron, som hver har designet en privat bolig til projektet, som er masterplanlagt af kunstneren Ai Weiwei. Se flere Dezeen-historier om Ordos 100-projekter her og her.

Huset har en oval form og buede udvendige vægge konstrueret af sort mursten. De indvendige rum er designet omkring et centralt tomrum lavet af hvidt kvarts.

Her er nogle flere oplysninger fra Multiplicities:

-

PROJEKT BESKRIVELSE

hvid lunge + sort hud = () + X = (X)

(X)
"()" Er imploderet af "X", der udvides og kontraheres indefra, hvilket skaber et dramatisk tomrum og flere terrasser på forskellige niveauer, hvorfra man kan se det omgivende flodlandskab.

"()" Er lavet af sort mursten, mens "X" er lavet af hvidt kvartspuds. Begge elementer ændrer deres tæthed ved at lade forskellige typer skærme filtrere sol, vand, lys og luft inde i de beboelige rum.

Over: afsnit AA

(X)
Beliggende ved pakke nummer 24 drejer (X) husets liv sig om en række krydsende terrasser, der inhalerer / udånder alt, hvad det har brug for og ønsker på forskellige tidspunkter, hvor man lukker trætte cykler og åbner nye.

Over: afsnit BB

Den hvide lunge tager og spretter lys og luft inde i huset for at holde den sorte hud sund. Den sorte hud absorberer varme og giver beskyttelse og varme til lungen såvel som forskellige aktiviteter, hvilket giver forskellige programmatiske tykkelser, der skaber pufferzoner, hvor det er nødvendigt.

Over: afsnit CC

Husets organisatoriske principper starter med forståelsen af ​​det modulære murstensystem og dets mange mulige permutationer og materialegenskaber. Når vi tager murstenen som en enhed, der kan væve en uendelig matrix af forhold med variationer i densitet, struktur, tykkelse, er vi interesseret i "at designe betingelserne i modsætning til at konditionere designet." Ved at etablere en matrix med permutable forhold, skaber vi en system, der gradvist kan ændre dets egenskaber gennem bygningen og tilpasse sig den endelige ideelle konfiguration, hvilket giver det byggede objekt fleksibilitet.

Over: aksonometrisk

(X)
At komme ind i villaen gennem en af ​​"X's" -tragene, støder beboere og besøgende på det tomrum, der fungerer som et atrium i hele huset. Den første gårdhave er den vigtigste adgang til den lille stue med udsigt over begge hulrum. Den anden gårdhave er direkte forbundet til poolen og saunaen, som til tider kan strømme over og oversvømme terrassen på sæsonbetonet basis. Vi tror, ​​at dette vil fungere som en enorm luftfugter i tørre sæsoner. muliggør en lang række levevilkår.

Over: stueetagen

Over: første sal

Over: anden sal

Over: tagplan

credits:
Projektets navn: (X) for ORDOS 100
Design: * mangfoldigheder
Projekthold: Daniel Holguin, Issei Suma, Perla Pequeño, Joanna Park Sohn, Christopher Chan, Nicole Rodríguez, Masayuki Sono

Ingeniører: OVE ARUP ny

Konsulenter:
Methus Srisuchart + Tatchapon Lertwirojkul
Jee Won Kim Arkitekt
ID-ingeniører

Flere Dezeen-historier om Ordos 100:

.

Luca Selva Arkitekter

Estudio Barozzi Veiga