Interiør

Renovering af Rácz Thermal Bath af Budapesti Műhely

Renovering af Rácz Thermal Bath af Budapesti Műhely
Anonim

Renovering af Rácz Thermal Bath af Budapesti Műhely

Det ungarske studie Budapesti Műhely har gendannet det indre af et af Budapests ældste badehuse ved at udskifte de hvælvede vægge i varmtvandshallen og brusebadet og lade de bobleformede rygter blive udsat (+ slideshow).

Rácz termiske bad blev først konstrueret i det sekstende århundrede og forlænges 300 år senere, da arkitekten Miklós Ybl tilføjede de nyere romantiske badehaller og den forbundne brusekorridor.

Dele af bygningen blev ødelagt under Anden verdenskrig, og arkitekterne besluttede ikke at genopbygge murvæggene bag de nye hvælvinger i stedet for at lade dem blive udsat, så besøgende kan se de buede strukturer, der ligger langs gangen.

"Som et resultat af vores metode er det rigformede interiør blevet renoveret af deres tids arkitektoniske værktøjer, men hallerne har fået useriøse former, som aldrig er set før, " forklarede arkitekt Tamás Dévény.

Andre nye vægge er skabt med gennemsigtigt glas for at maksimere udsigten gennem bygningen.

Arkitekterne bemærkede, at runde ovenlysvinduer er et motiv, der forener de forskellige periodiske stilarter i værelserne, så de tilføjede mere til de renoverede rum.

"Gennem disse huller kan både sollys og det kunstige lys nå bygningens lavere niveauer, og de forskellige etager kan forårsage underlige lyseffekter på de andre etager over eller under hinanden, " sagde Dévény.

På trods af de moderne tilføjelser siger Dévény, at de stadig brugte traditionelle byggeteknikker. "Der er intet elektrisk lys, intet varmesystem eller mekanisk ventilation i det tyrkiske bad, " sagde han. "Også vandtrykket i Ybl badehaller er på samme niveau som det var muligt at gøre i 1865."

Andre bade, vi har vist, inkluderer et jødisk badehus i Mexico og termiske bade i Schweiz.