Arkitektur

Gae Aulenti (1927-2012)

Gae Aulenti (1927-2012)
Anonim

Gae Aulenti 1927-2012

Nyheder: Den italienske arkitekt og designer Gae Aulenti, bedst kendt for indretningen af ​​Paris kunstgalleri Musée d'Orsay, er død i en alder af 84 år.

Aulenti uddannede sig som arkitekt i Milano, men i løbet af sin karriere designet også møbler, udstillinger, belysning og scenografi. Efter uddannelsen sluttede hun sig til personalet i designmagasinet Casabella som kunstdirektør og underviste også i arkitektur i Milano og Venedig.

Fra 1960'erne og fremefter designede hun en række stykker til italienske møbelmærker, herunder La Rinascente, Zanotta og FontanaArte.

Aulentis design til Musée d'Orsay i 1980'erne fører til mange andre galleriopgaver, herunder et rum til Nationalmuseet for moderne kunst i Centre Pompidou i Paris, restaurering af Palazzo Grassi i Venedig, det asiatiske kunstmuseum i San Francisco og Museu Nacional d'Art de Catalunya i Barcelona.

Arkitekten havde lidt af en lang sygdom og døde ved sit hjem i Milan den 31. oktober.