Arkitektur

Bratislava Culenova New City Center af Zaha Hadid Arkitekter

Bratislava Culenova New City Center af Zaha Hadid Arkitekter
Anonim

Bratislava Culenova New City Center af Zaha Hadid Arkitekter

Zaha Hadid Architects har afsløret designs til et kompleks af tårne ​​i Bratislavas centrum (+ slideshow).

Arkitekterne vandt en konkurrence i 2010 om at designe masterplanen med blandet brug, der foreslår syv buede tårnblokke, der omgiver en offentlig plads i den østlige del af den slovakiske hovedstad.

Et nedlagt kulkraftværk sidder midt på stedet og konverteres til et kunstgalleri som en del af projektet, mens en række yderligere pavilloner vil blive opført ved siden af.

Planerne er opstillet som et netværk af cirkulære og elliptiske mønstre, med veje, der væver mellem bolig- og erhvervsbygninger, plus anlagte siddepladser, der træder op over tagene af butiksenheder.

Et underjordisk parkeringsareal vil blive inkluderet i en kældergulv og fås adgang til ved hævede indgange rundt omkretsen på stedet.

Også denne måned er Zaha Hadid udnævnt af borgmesteren i London til at udvikle planer for en større ny lufthavn og lanceret en række snoede auditoriumsæder. Se mere design af Zaha Hadid.

Her er en projektbeskrivelse fra Zaha Hadid Architects:

Bratislava Culenova New City Center

Designet er baseret på en dynamisk feltstrategi, der organiserer det nye bycentrums program langs en gradient af cirkulære og elliptiske mønstre. Et væskefelt fremkommer fra den underliggende matrix i en række større tårnekstruderinger mod stedets perimeter- og mellemskala paviljonglignende strukturer, der omgiver kulturplazaen ved siden af ​​et eksisterende nedlagt kraftværk.

Over: bygningsdesigndiagram

For at aktivere jorden på hele stedet og tilvejebringe offentlige rum af højeste kvalitet, er den underjordiske parkeringsplads dækket af en en-etagers højt moduleret platform, som er perforeret på strategiske punkter for dagsbelyste rum, der kan rumme detailhandel, anlagte parker og forskellige seværdigheder såsom kulturcenter, museumsbutik, konferencelokale og begivenhedshaller.

Over: landskabsdesigndiagram

Mod stedets perimeter hæves platformen let på specifikke punkter for at definere stedets kant og rumme programmatiske interessepunkter, adgangspunkter til parkeringsniveauerne nedenfor og adgang til kontor- og boligtårne ​​ovenfor. I andre strategiske zoner sænkes platformen og smelter sammen med det omgivende byniveau for at forbinde de nye byparker og pladser med det omgivende bystof.

Over: koncept masterplan - klik for større billede

Ordningen skaber massefylde via effektive højhusstrukturer, samtidig med at det giver et generøst og meget aktiveret jordniveau med offentlige rum, som gradvist differentieres inden for en 3-dimensionel felttilstand.