Anonim

Bopæl i Kato Kifissia af Tense Architecture Network

Dette familiehus i Athen af ​​det græske kontor Tense Architecture Network består af en boxy beton-øverste etage beliggende ovenpå en glaseret stue og køkken (+ fotografier af Filippo Poli).

Tense Architecture Network designede boligen med en industriel æstetik med eksponerede betonvægge, basalt-brostensbelægning på gulvet og en foldet ståltrappe ophængt med kabler.

Stueetagen og første sal er forskudt fra hinanden, og mørkfarvede betonsøjler understøtter det overhængende soveværelsegulv.

"Hovedvolumenet er kraftigt forhøjet - næsten fire meter højt - for at befri stueetagen, " fortalte arkitekten Tilemachos Andrianopoulos til Dezeen. "Øverste etagers nøjehed mod den offentlige facade indser en forsætlig kontrast til modtageligheden af ​​stueplanerne i stueetagen, der åbner sig helt op til haven gennem glidepladerne."

Et system med ledninger er spændt op omkring huset, beregnet til at tilskynde til klatreplanter rundt om bygningen. "Husets industrielle materialekarakter suppleres med fordel af det grønne, " forklarede Andrianopoulos.

En drejelig dør giver indgangen og fører igennem til stuen og køkkenet, der er delt i split niveauer. Ståltrappen stiger op mod tre soveværelser på øverste etage, mens en betontrappe falder ned i kælderen.

Athen studio Tense Architecture Network afsluttede også for nylig et andet betonhus på det græske landskab. Se mere arkitektur i Grækenland.

Se mere fotografering af Filippo Poli på Dezeen eller på fotografens websted.

Her er et par ord fra Tense Architecture Network:

Residens i Kato Kifissia, Athen

Boligens grund er lille, og en tilstødende bygning blokerer næsten den sydlige sol. Den komplette "kolonisering" af forstaden har næsten elimineret den tidligere sprudlende vegetation i hast med at møde individualistiske private boliger.

Som en første handling definerer ønsket om at opholde sig et område og skaber et hus i det: en kubisk skal af planter skaber en grænse for boligen som område. For at opholde sig trækker man sig indad.

Stueetagen plan

Boligområdet kræver hele marken såvel som solen; to parallelepiped volumener, den ene lille og bundet mod nord, den anden cantilevered og central, frigør jorden og gør det muligt for solen at komme ind.

Første plan

Når planterne er fuldt udvokset, trænger den grønne facade kun ind i den sorte, centrale søjle i husly med eksponeret beton. Den basalt-vandige overflade, hvorpå den er forankret, reflekterer lyset i det indre.

Forhøjning