Anonim

Loop Kindergarten af ​​SAKO Arkitekter

Beijing-studio SAKO Arkitekter brugte alle regnbuens farver til legepladser, klasseværelser og taghave i denne doughnutformede børnehave i Tianjin, Kina (+ slideshow).

Anført af den japanske arkitekt Keiichiro Sako, designede SAKO Arkitekter Loop Kindergarten som et klemt cirkulært volumen, hvor hvert værelse er buet og endda vinduerne har afrundede hjørner.

I alt 18 nuancer udgør regnbuens farvepalet, som dimitterer rundt om bygningen, inklusive på tværs af lofterne og omkring vinduerne.

Børnehaven er tre etager høj med klasselokaler omkring sin omkreds og legepladser i midten. Disse inkluderer et udendørs dæk på første sal, mens stueetagen indeholder en indendørs legeplads i split niveau fyldt med farverige søjler og lagdelte platforme.

Glastragt bringer lys ned på underetagen og skaber tre cirkulære gårdspladser, der kan bruges til forskellige aktiviteter.

En kæmpe bue skiver gennem bygningens side for at skabe en storslået indgang, hvor symmetriske trapper fører op til gårdens første sal. En cirkulær lysbue er placeret direkte over, hvilket bringer en lysaksel over hovederne på enhver, der passerer.