Anonim

Fabriksbygning på Vitra Campus af SANAA

Det japanske studie SANAA har afsluttet en cirkulær produktionshall med krusede akrylvægge til møbelmærket Vitra, hvilket gør det til den seneste tilføjelse til firmaets bygningskampus af berømte arkitekter i Weil am Rhein, Tyskland (+ slideshow).

Arkitekter Kazuyo Sejima og Ryue Nishizawa fra SANAA blev bedt om at udskifte en gammel fabrikshall med et større anlæg til at rumme produktion og distribution af Vitras butiksindretning Vitrashop.

Den nye bygning i én etage har en cirkulær plan, der kan opdeles, så separate operationer kan finde sted samtidig. Hovedafsnittet i produktionshallen bruges til produktmontering, mens den nordlige side giver et lagerrum til materialer, og den sydlige ende bruges til opbevaring af færdige produkter.

Den bølgende plastbeklædning omslutter hele facaden og skjuler bygningens præfabrikerede beton- og stålkonstruktion. Hver acrylkomponent omfatter et transparent ydre og et uigennemsigtigt hvidt indre lag og blev støbt vakuum for at skabe den bølgete form.

Indlæserpladser er fordelt omkring omkredsen og kan om nødvendigt konverteres til kontorer. Der er også et par vinduer placeret langs toppen af ​​væggene, plus ovenlysvinduer er med til at bringe mere naturligt lys ind gennem taget.