Anonim

North London Hospice af Allford Hall Monaghan Morris

London-praksis Allford Hall Monaghan Morris brugte lyse murvægge, profiler med tagtag og husholdningsmøbler for at få denne Londons hospice til at ligne et stort hus (+ slideshow).

North London Hospice var designet til at yde støtte og behandling til patienter med en livsbegrænsende eller terminal sygdom, inden for et mindre klinisk miljø end en hospitalsafdeling.

"Vi ønskede at give bygningen en huslig kvalitet, " sagde AHMMs Paul Monaghan til Dezeen. "Dette er en sundhedsbygning, der ikke føles institutionel eller klinisk. Og dette var den ambition, at folk føler sig hjemme i denne bygning."

Arkitekterne tilføjede en lys mursten for at give de ydre vægge et ensartet udseende. "Mursten har selvfølgelig stærke foreninger med ideen om et hjem, " tilføjede Monaghan. "Dets anvendelse gjorde det også muligt for os at blande os sammen med de tilstødende forstæderne parcelhuse, selvom dens lysere tone var beregnet til subtilt at fremhæve bygningens offentlige karakter."

Strukturens hovedvolumen består af to fremtrædende gavler, begge tre etager i højden, mens en forlængelse med en etage har plads til ekstra rum bagpå og indrammer en sydvendt gård.

Besøgende ankommer gennem en indgang på den østlige facade. Der er ingen modtagelse for at undgå fornemmelsen af ​​en institution, så denne rute fører direkte til en uformel lounge i hjertet af bygningen.

Herfra kan besøgende gå gennem til et dagpleje på bagsiden af ​​bygningen eller finde vej til behandlingsrum på en af ​​de to nederste etager.