Anonim

"At arbejde under en økonomisk krise er ret spændende" - Job Smeets

Film: i vores andet videointerview med Job Smeets fra Studio Job diskuterer kunstneren den nylige økonomiske krise, men hævder, at i modsætning til mange i "designkunst" -verdenen, har hans studio arbejde ikke været negativt påvirket af det. Opdatering : dette interview vises i Dezeen Book of Interviews, der nu er til salg for £ 12.

Job Smeets, grundlægger af Studio Job

"Jeg taler undertiden med unge designere, der begynder deres karriere; jeg vil ikke gerne være i deres sko, " siger Smeets, der holdt tale på Moooi's Unexpected Welcome-udstilling i Milano.

”Når det er sagt, da jeg startede Studio Job, var det ligeglad med økonomien. Jeg var involveret i at forsøge at komme med en udtalelse inden for design eller kunst.”

Han fortsætter: "Men at være i en krise, når du allerede er ti år gammel, er ganske spændende. Vi havde den store fordel ved ikke at være nødt til at bremse vores forretning. Der er stadig en masse interesse i vores stykker."

Studio Job har været i spidsen for "designkunst" -verdenen, hvor begrænsede udgaver og engangs-designstykker sælges til samlere som kunstværker i over ti år. Smeets siger, at markedspladsen er blevet meget mindre overfyldt siden krisen.

"Mange af vores kolleger inden for kunst- eller designbranchen er forsvundet, " forklarer han. "De kom meget hurtigt op, fordi de så, at der var et marked, og de gik meget hurtigt væk, fordi de så, at der ikke var et marked længere. Men Studio Job havde allerede en krop af arbejde på det tidspunkt."

At være et lille firma med et verdensomspændende omdømme hjalp Studio Job med at styre gennem krisen og drage fordel af nye markeder i øst, hævder Smeets.