Design

Superyacht af Zaha Hadid til Blohm + Voss

Superyacht af Zaha Hadid til Blohm + Voss
Anonim

Superyachts af Zaha Hadid til Blohm + Voss

Londons arkitekt Zaha Hadid har designet en familie af superyachts til tyske skibsbyggerier Blohm + Voss (+ slideshow).

Koncept til 128 meter yacht

Zaha Hadid skabte et koncept til en 128 meter yacht, der informerede designet om fem mindre skibe konstrueret af Blohm + Voss.

Koncept til 128 meter yacht

Den øverste struktur af designet er dannet af lyse former, der forbinder de forskellige dæk. Dette konceptuelle sprog er blevet pareret og anvendt på en serie af 90 meter lange unikke cirkelbåde, raffineret, så fartøjerne opfylder de tekniske specifikationer for havovergange.

Koncept til 128 meter yacht

"Som et dynamisk objekt, der bevæger sig i dynamiske miljøer, skal designet af en yacht indeholde yderligere parametre ud over dem for arkitektur - som alle bliver meget mere ekstreme over vand, " sagde Hadid. "Hver yacht er en konstrueret platform, der integrerer specifikke hydrodynamiske og strukturelle krav sammen med de højeste niveauer af komfort, rumlig kvalitet og sikkerhed."

Koncept til 128 meter yacht

JAZZ-yachten, den første af fem i serien, har en skarp solid båd og bliver mere åben mod ryggen. De andre fire både vil blive tilpasset til at imødekomme kravene fra deres ejere.

JAZZ-yacht (til venstre) ved siden af ​​128 meter konceptbåden

Tidligere fik Hadid i opgave at designe en speedbåd med begrænset oplag til den amerikanske kunsthandler Kenny Schachter, og vi har også vist en megayacht designet af Philippe Starck til Steve Jobs.

I går offentliggjorde vi en kurvøs vinflaske designet af Hadid, mens hendes bibliotek til et universitet i Wien blev færdig med tidligere i denne måned.

Se mere arkitektur og design af Zaha Hadid » Se mere båddesign »

Visualiseringer er af moka-studio.

Fortsæt med at læse for flere detaljer fra designteamet:

Zaha Hadid designer Superyacht til Blohm + Voss

Pritzker prisvindende arkitekt Zaha Hadid har samarbejdet med de berømte Hamburg-baserede skibsbyggerier Blohm + Voss for at designe en ny superyacht.

Designkonceptet, der blev lanceret på den seneste udstilling af Zaha Hadids værker i David Gill Gallery i London, er baseret på den skulpturelle form af en masterprototype, der er udtænkt til en 128m yacht. Derudover er The Unique Circle Yachts af Zaha Hadid Architects for Blohm + Voss en familie på fem individuelle 90-meter yachter, der kreativt udforsker designfilosofierne af master prototypen inden for de tekniske krav til et fuldt konstrueret yacht design.

JAZZ yacht

Det overordnede design informeres om væskedynamik og undervandsøkosystemer, idet hydrodynamisk forskning informerer om skroget. Den øvre sektions exoskeletstruktur er et sammenvævet netværk af understøtninger, der varierer i tykkelse og giver en naturlig æstetik til yachtens ydre udseende; fremkalder de organiske strukturelle systemer, der findes i naturlige marine formationer. Dette eksoskelet forbinder skibets forskellige niveauer og dæk problemfrit via ekspressive diagonaler. Mens traditionelle yachtkonstruktioner overholder en streng horisontal orden, har Hadid skabt en intens forbindelse mellem de forskellige dæk og elementer i designet. Master-prototypens flydende designsprog er blevet anvendt på efterfølgende variationer af Unique Circle Yachts 90 meter yachtkoncepter, hvilket skaber et sammenhængende design med den højeste sammenhæng mellem de forskellige designmuligheder.

90 m JAZZ yacht er den første af de fem unikke Circle Yachts, der er teknisk specificeret og detaljeret af flådearkitekterne på Blohm + Voss. Dens afstamning fra den 128 meter store prototype er åbenlyst med yderligere tekniske forbedringer for at tackle de specifikationer, der kræves til havkrydsninger.

JAZZ yacht

Foruden JAZZ er fire yderligere 90-meter yachter designet til at imødekomme de forskellige krav og individuelle anmodninger fra deres udpegede ejere. Hvert design vil variere i layout afhængigt af ejerens præferencer.

Designprocessen var meget samarbejdende, hvor Blohm + Voss og ZHA arbejdede sammen for at tackle de praktiske udfordringer ved at designe en yacht, mens de forblev tro mod det stærke iterative designsprog i masterprototypen. De resulterende design er synergien mellem Hadids designvision og den tekniske ekspertise fra Blohm + Voss, hvilket tillader en fleksibilitet og tilpasning i det eventuelle design af yachten.

JAZZ yacht

"Som et dynamisk objekt, der bevæger sig i dynamiske miljøer, skal designen af ​​en yacht indeholde yderligere parametre ud over dem for arkitektur - som alle bliver meget mere ekstreme over vand. Hver yacht er en konstrueret platform, der integrerer specifikke hydrodynamiske og strukturelle krav sammen med højeste niveauer af komfort, rumlig kvalitet og sikkerhed, ”forklarede Zaha Hadid.

Blohm + Voss har den velafprøvede erfaring, den interne tekniske ekspertise og kapaciteten til at tilbyde skræddersyede løsninger til de mest krævende købere på superyachtmarkedet. Skibsarkitekterne af Blohm + Voss skubber for evigt grænserne for teknologi og innovation. I de senere år har Blohm + Voss bygget mange af verdens mest prestigefyldte megayachter. Disse inkluderer den banebrydende 394-fods "A" designet af Philippe Starck og "Eclipse", designet af Terence Disdale, som på 163, 5 meter er verdens næststørste private yacht. Andre Blohm + Voss superyacht-projekter inkluderer "Mayan Queen IV" og "Palladium".

JAZZ yacht

Dr. Herbert Aly, administrerende direktør og administrerende partner for Blohm + Voss siger: "På et æstetisk niveau er en superyacht en stor designopgave, da alt tilpasses til detalje. En superyacht er per definition en øvelse i total design, hvor alle detaljer ses på med opmærksomhed og raffinement. I fortiden, i ælden med dampforinger, har der været et forsøg på at bruge skibsbygningselementer i arkitektur. Zaha Hadid og hendes team har taget denne etos og skabt en dristig ny vision og en ny benchmark i design af superyachts.

"Idéen om de unikke Circle Yachts muliggør variation af en genotype og dens fænotyper og tilbyder en række mulige løsninger baseret på en anerkendt platform. Som et resultat er Zaha Hadids design formbar, så den passer til de individuelle ønsker og behov hos en potentiel kunde som ligger i hjertet af Blohm + Voss 'tilgang til yachtdesign. Styrken af ​​designet ligger ikke kun i dets funktionalitet og form, men også dets ubesværlige tilpasningsevne. "

Zaha Hadid Arkitekter og Blohm + Voss har transformeret yacht design; at skabe et innovativt koncept og udvikle denne vision til et fuldt sjødygtigt design, der tilbyder dynamiske nye muligheder for flådearkitektur.