Anonim

Vinklet trætag reducerer lyd efterklang inde i swimmingpoolen af ​​Duggan Morris

Et foldet tømmertag tilføjer drama til det indre af denne skolens swimmingpool i Buckinghamshire, England, af Duggan Morris Architects, men hjælper også med at forhindre ekko (+ slideshow).

London-baserede Duggan Morris designet swimmingpoolsbygningen som en del af en opgradering af sportsfaciliteterne på Alfriston School, en statsfinansieret gymnasium, der lærer 120 piger med moderate indlæringsvanskeligheder.

Et af hovedkravene i briefen var for en rummelig swimmingpoolhal med minimal lyd efterklang, så arkitekterne udviklede en koncertlignende tagkonstruktion, der gentager formen af ​​de hældede tag på andre bygninger i området.

"Taget skaber et dramatisk internt landskab set fra poolen og fungerer også som en akustisk baffel, " forklarede arkitekten Joe Morris, hvis tidligere projekter med partner Mary Duggan inkluderer en renoveret 1960'ers bopæl og et London-center.

"Det er beregnet til at trække på geometrien i taghældningerne i resten af ​​skolen, med den samme gradient af stigning og enkelhed gentaget, " fortalte han Dezeen. "Dette var vigtigt for at sikre, at det havde et stærkt forhold til sit sted, men også på grund af den meget reelle tilstedeværelse af det omkringliggende bevaringsområde."

Arkitekterne gentog tre foldede tagsegmenter for at skabe en vinkelgeometri, der ser ud til at zigzag frem og tilbage.

De trekantede elementer blev præfabrikeret fra stedet og derefter samlet på en måde, der skjulte hovedparten af ​​samlingerne - undgå det "æstetiske kompromis" om åbenbart at være boltet sammen.

"Gentagelsen er vigtig, fordi du kan begynde at tænke på effektiviteten med henblik på fabrikation off-site, " sagde Morris.

"Dette bringer det næste nummer, som er af størrelse. Her er hver fagstol den maksimale størrelse, vi beregnet kunne leveres til stedet på bagsiden af ​​en ledet lastbil, " tilføjede han.

En tung betongbase blev konstrueret for at give bygningen mulighed for at forhandle om en stejl niveauændring på tværs af stedet.

En meter høje strimmel med ruder adskiller dette fundament fra bunden af ​​taget, hvilket giver masser af naturligt lys ind i bygningen, men afslører ikke mere end hoveder og ankler for elever, der bruger poolen.

"Vi designet denne bygning til at være et genkendeligt fysisk og skulpturelt objekt, når det ses udefra, men med den mest markante og opløftende oplevelse, der er forbeholdt svømmeren, indvendigt, " sagde Morris.

"Der er udsigt til landskabet via et kontinuerligt båndvindue. Ligesom en kontinuerlig jumbo-skyggespalte giver denne funktion et blødt lys ind i rummet, der ændrer sig afhængigt af tid og sæson."

Internt efterlades materialer udsat for at afsløre deres naturlige finish. Ud over de synlige bjælker på det sammenfoldede tag inkluderer dette ret betonblokke og sort UPVC-gulv. Fliser blev kun tilføjet i de våde områder.

”Denne holdning til ærlighed og åbenhed, der udtrykkes i tagkonstruktionen, blev også drevet gennem detaljen og designet af interiøret overalt, således at en bærende væg ser bærende ud, materialer beregnet til at tilbageholde eller reflektere vand gør netop det, og så videre, tilføjede Morris. "Du finder ikke overdreven detalje og materielt uønsket."