Arkitektur

Bjerge gemt inde i betonblokke i Alperne

Bjerge gemt inde i betonblokke i Alperne
Anonim

Bjerget gemt inde i en betonblokke i Alperne

Det schweiziske studiebureau A har skjult en træhytte inde i en kunstig klippe og transporteret den til et fjerntliggende sted i de schweiziske alper.

Bureau A, et studie ledet af arkitekterne Leopold Banchini og Daniel Zamarbide, designede bjerglyset for at hylde den centrale karakter i romanen Derborence af den schweiziske forfatter Charles-Ferdinand Ramuz.

I historien bliver en hyrde ved navn Antoine fanget blandt klipper efter et jordskred og overlever der i syv uger før han fandt vej hjem. Strukturen er navngivet Antoine efter ham.

"Bjerge har magten til at kræve følelser af fascination og frygt på samme tid, " sagde arkitekterne. "Schweiz har en stærk tradition for at observere Alperne, bo sammen med dem og gemme sig inde i dem."

Hylden består af en enkel træhytte, indkapslet i en betonskal med form af en enorm klippe. Interiøret afsløres kun af et par små vinduer og en forsænket døråbning.

Indvendigt er det knudrede træ blevet udsat for vægge, gulve og lofter. Klapper foldes ned fra væggene for at skabe siddepladser, et bord og en seng, så en person kan forblive komfortabelt inde.

"Antoine skaber et alpin husly, et usikkert 'Existenzminimum' noget undergravende i dets anvendelse, hvor man frit kan komme ind og skjule, " sagde arkitekterne, hvis tidligere projekter inkluderer en paviljong lavet af genvindede vinduer og et performance-rum på en trehjulet cykel.

"Det indeholder de meget grundlæggende arkitektoniske elementer - pejs, seng, bord, afføring, vindue - men kræver til den besøgende en risiko at tage, da klippen bogstaveligt hænger på klippefeltet, " tilføjede de.

Projektet blev bestilt til at være vært for kunstnerboliger til et program, der ledes af Verbier 3d Foundation. Det blev bygget for hånd i en bjerglandsby og transporteret til stedet for bagsiden af ​​en lastbil.