Anonim

Gamle Londons sko-polske fabrik omdannet til velgørenhedskontorer af Architecture 00

Arkitektur 00 har omdannet en tidligere skopolitisk fabrik i London til kontorer og tilføjet en zigzagging-udvidelse på taget, der efterligner den gavlformede profil for den eksisterende bygning (+ slideshow).

Velgørenhedsorganisation Ethical Property Company bad London studio Architecture 00 om at udvikle et anlæg, der kunne huse forskellige velgørenhedsorganisationer på et nedlagt industriområde i Vauxhall.

Bygningen kaldet Støberiet og tilbyder også faciliteter, herunder mødelokaler og en café - en ressource, som enhver kan gøre brug af.

Arkitekterne anerkendte de æstetiske og rumlige egenskaber ved den eksisterende bygning i bygningen fra det 20. århundrede, såvel som dens arv i kvarteret, og valgte arkiverne at bevare og udvide den til et forladt servicegård ved siden af ​​stedet.

"Den originale fabrik har en smuk robust kvalitet, der aldrig helt matches af moderne bygninger, " fortalte arkitekt Lyndon Pepper til Dezeen. "Dets vigtigste facade er meget smuk, og de indvendige rum er generøse med interessante funktioner, der blev skabt til meget specifikke funktioner."

Opretholdelse og gendannelse af den eksisterende struktur bød også på en mere omkostningseffektiv løsning, så et design blev formuleret til at opdatere det med en ny offentlig indgang og fællesareal samt yderligere kontorer, mødelokaler, præsentationsrum, cateringfaciliteter og udendørs terrasser.

Den originale murstenfasade har typiske gavlender, samt andre traditionelle detaljer, herunder skorstene. Hullerne - oprindeligt monteret til at stoppe røgen med at blæse ned i arbejdsrummet - blev fjernet og udskiftet med udsugere, hvilket gjorde, at skorstene kunne genbruges som en del af et nyt ventilationssystem.

Rummerne på den tidligere fabrik blev fleksible åbne kontorer med en række mindre underinddelte enheder på første sal, mens den nye tilføjelse indeholder de fælles og offentlige faciliteter.

For at forbedre centrumets følelse af tilgængelighed omfatter den gadenvendte indgangsfasade store områder med ruder, der er klemt inde mellem betonplader, hvilket giver forbipasserende mulighed for at observere aktiviteterne der foregår inde.

På de øverste etager er vinduerne vinklet mod direkte udsigt mod gaden snarere end et nærliggende beboelsesområde, hvilket også hjælper med at reducere uønsket solvindning gennem den nord-sydorientering af de større ruder.

En klynge af tilsluttede mødelokaler på taget med skrå tag gentager formen på fabrikken bagpå og har diamantformet beklædning med zinkfliser beregnet til at give dem en håndlavet æstetik.

"De ophøjede tag i pavillonbygningen var designet til at indikere en velkendt profil som for eksempel et landsbysal, men de spejler også tonehøjden for den eksisterende bygning, " forklarede Pepper.

Rummet mellem de gamle og nye bygninger er et atrium, der er oplyst af et stort ovenlysvindue, der kan bruges som en café eller et uformelt arbejdsområde.

Teglværket af den tidligere fabriks udvendige væg efterlades eksponeret og suppleres med enkle materialer til lave omkostninger inklusive beton og træ.

"Vi ønskede at bevare den pragmatiske effektivitet, der ledsager de fleste industribygninger med hensyn til fleksibilitet, økonomi og materialeffektivitet, " sagde Pepper. "Ved at vælge materialer, der ikke kræver finish, som i industribygninger, bliver du også mere økonomisk både på kort og lang sigt."