Anonim

Træindrammet ridecenter afsluttet af Castanheira & Bastai i Portugal

Castanheira & Bastai Arquitectos undfangede dette ridecenter i det nordlige Portugal som en gruppe af fire sammenkoblede husformede strukturer med skrå vægge og udsatte trærammer (+ slideshow).

Bygningen blev navngivet Ridecentret og blev designet af studiostifterne Carlos Castanheira og Clara Bastai til et sted nær Cabo do Mundo-stranden i Leça da Palmeira, en kystregion nord for Porto.

Denne strækning af kystlinje, der grænser op til det nordlige Atlanterhav, er også hjemsted for Piscinas de Marés - de svære svømmebassiner med havvand, der blev afsluttet i de tidlige 1970'ere af den portugisiske arkitekt Álvaro Siza Vieira, der er en regelmæssig samarbejdspartner af Castanheira's.

Rideskolen sidder blandt et hus af huse. Dette fik arkitekterne til at opdele det i en gruppe på fire strukturer, så det kunne vises mindre i skala.

Hver af strukturerne huser en separat funktion af centrum - to bruges som indendørs arenaer, mens den tredje er en stabil blok, og den fjerde indeholder faciliteter til ryttere.

Efter anmodning fra klienten er bygningens beklædning og struktur - inklusive skillevægge, vægge og lofter - lavet af træ.

Denne struktur efterlades eksponeret på tværs af både det indre og det ydre - en funktion, der også vises i et nyligt afsluttet Melbourne ridecenter.

"Ligesom i ethvert andet projekt er det nødvendigt at lytte til klienterne og høre deres anmodninger, krav og forhåbninger, " sagde Carlos Castanheira.

"Da jeg ikke kunne tale med hestene, som vil være de rigtige indbyggere på stedet, var jeg forpligtet til at gå i dialog med dem, der kender og arbejder med heste."

Den stabile blok er knyttet til den ene ende af den større arena og giver adgang til indendørs og udendørs træningsrum.

Den anden arena er forbundet med den første, hvilket betyder, at der er kapacitet til at udøve hestene, selv i dårligt vejr.

"Behovet for indendørs rum har at gøre med beskyttelse mod de mere aggressive aspekter af klimaet, såsom storme, fordi det ikke altid er muligt at være udendørs, " forklarede arkitekten.

Arenas sider har femkantede profiler, der vinkler udad. Store sovesvinduer rager ud fra taget ud over de mere standardvinduer, der er sat i skrå vægge.

Bade- og plejeområder for heste og ryttere er placeret i hver ende af staldblokken, som kan adskilles fra arenaerne med en bred skydedør.

Den sidste blok - indeholdende glasfrontede administrationskontorer, en lounge og spisefaciliteter for personalet og ryttere - forbinder til den anden ende af arenaen. En mezzanin over midten af ​​dette rum giver værelser til overnattende gæster.

En græs gårdhave sidder mellem dette område og den stabile blok, mens en vandpulje grænser op til gavlene mod øst.

"Vi bekymrer os altid om trivsel hos de mennesker, der vil bebo de rum, som vi designer og håber at se bygget, " sagde Castanheira.

"Vi er funktionalister, hvis kun fordi arkitektur skal være funktionel, og så tvinger den os til at være det også. Hvis ikke, bliver vi fordømt til ubehag, absurditet og til sidst latterliggørelse."

De to indendørsarenaer ledsages af udendørs træningsområder, der er dedikeret til spring og racing, samt græssende paddocks.