Anonim

Matt Gibson refererer til den brasilianske modernisme for beton og stenhus i Melbourne

Arkitekt Matt Gibson hentede inspiration fra modernistisk modernistisk arkitektur i Brasilien til design af dette beton- og stenhus i en forstad i Melbourne (+ slideshow).

Gibson, der har studios i både Sydney og Melbourne, designet Concrete House til at give hjemmet til familien til en kommerciel bygmester med speciale i murværk.

Denne klient anmodede om et hus bygget af beton- og stenpalet, men bad også om det til at henvise til arkitekturen hos brasilianske modernister som Oscar Niemeyer, Lucio Costa og Paulo Mendes Da Rocha - hvis arbejde ofte indeholder dristige former, udstående volumener og rå betonoverflader .

"Betonhus bruger beton som et vigtigt bygningsmateriale og det afgørende element i bygningens arkitektur - på den måde udtrykker ejeren og hans håndværk, " sagde studiet.

"Med nikker til det ønskede modernistiske brief fra midten af ​​århundrede er kompositionspaletten - sammen med brugen af ​​klientens specielt fremstillede sten udvendigt - designet specifikt til klientens behov, " tilføjede den.

Huset består af et par vandret liggende to-etagers blokke af beton, træ og sten, som er placeret side om side.

Opholdsrum på under- og øverste etage er placeret i blokken nærmest baghaven, mens soveværelser og indgangspunkter vender ud mod gaden.

Ejendommen ligger 10 meter væk fra kanten af ​​gaden. En uigennemsigtig træskærm løber langs denne frontfacade på jordoverfladen for at give privatliv.

Indgangen til huset er placeret i denne facade, ligesom en enorm lift der kan bruges til at sænke klientens bil ned i en underjordisk parkeringsplads.

En betonblok hænger lidt ned på underetagen. To brede vinduer nedsænket i dybe facetterede rammer beslag blokken foran og bagpå.

"Den koniske betonform giver en linse til at maksimere udsigten til både for og bag, mens øst og vest højder er vinduesfri og begrænser synslinjer til naboer, " sagde teamet.

Inde er en stue med dobbelt højde med et integreret beton skorstenbryst beliggende i hjertet af ejendommen.

Glaserede døre forbinder loungen med baghaven, som er designet af den australske landskabsarkitekt Rick Eckersley. Det har lommer med beplantning sat i beton terrasser, samt en tennisbane og en swimmingpool.

"Lodrette og horisontale materialeforbindelser væves gennem interiøret, " tilføjede teamet. "Hvid gips, der bruges til praktiske formål, er blandet mellem træ, sten og beton, hvilket giver et naturligt baggrund for kundernes livsstil, møbler og kunst."