Anonim

UCLA-forskningslaboratorium afslører mikroboliger for at hjælpe med at bekæmpe en billig boligkrise

Studerende og fakultetsmedlemmer ved University of California, Los Angeles (UCLA) har designet et lille hus til at hjælpe med at tackle byens billige boligmangel.

Baghaven BI (h) OME, der omfatter 46 kvadratmeter, er designet til at indeholde et soveværelse, stue, badeværelse, køkken og spisestue. Den lille ejendom er beregnet til at blive opført i en husejers baghave, hvor den kan lejes eller besættes af slægtninge.

"Den lave omkostning, med lav indflydelse BI (h) OME kunne fungere som boliger for en ældre forælder, en tilbagevendende universitetsuddannet eller en lejeenhed, " sagde skolen.

"I stedet for at kræve et prioritetslån, kunne det lejes som en bil, så det er semi-permanent, kan fleksibelt imødekomme behovene hos husejere, så længe de vil, og derefter genanvendes eller geninstalleres."

Prototypen blev udtænkt af studerende og fakultet ved CityLAB, en tænketank inden for UCLAs arkitektur- og bydesignafdeling, der udforsker spørgsmål relateret til urbanisme, bæredygtighed og infrastruktur. Holdet samarbejdede med arkitekt Kevin Daly, en professor ved skolen, om designet.

Konceptet blev delvis drevet af LA-borgmesterens opfordring til at oprette 100.000 nye boligenheder i 2021. Byen er blandt de mindst overkommelige boligmarkeder i USA, ifølge rapporter.

Næsten 500.000 enfamiliehuse sidder inden for byens grænser, og opførelse af såkaldte "tilbehørsboliger" i haverne i 20 procent af disse hjem skulle opfylde borgmesterens mål, ifølge skolen.

Relaterede historier: se flere mikrohuse

"En af regionens boligløsninger ligger i vores egne baggårde, " sagde skolen.

Designerne har også til hensigt, at boligen tiltrækker dyr. Den ene væg kan omdannes til en spiselig have, og modulære enheder kan tilføjes for at give hjem til flagermus eller fugle.

Strukturen er sammensat af en stålrørramme og en forskydningsvæg af træ. Det ydre er beklædt i en "bemærkelsesværdigt solid, men alligevel lys" hud sammensat af to gennemskinnelige lag af ETFE, en type fluorbaseret plast. Mellem lagene er fastklædt en honningkomdannelse af papircylindre.

Fotovoltaiske celler kan udskrives på det ydre lag i bygningskonvolutten, mens LED-lys kan integreres i det indre lag.

Huset er designet til at blive monteret på et fundament i gabion-stil med stolper skruet direkte ned i jorden. Fordi det indeholder et komposteret toilet, kræver huset ingen kloaktilslutning. Vand leveres via en grundslange.