Anonim

Arbejdet starter med et specialbygget husly for ofre for vold i hjemmet i Israel

Amos Goldreich Architecture og Jacobs-Yaniv Architects har afsløret planer for et specialbygget husly til kvinder og børn, der lider af vold i hjemmet i Israel.

London-studiet Amos Goldreich Architecture og Ramat HaSharon-baserede Jacobs-Yaniv Architects samarbejdede om designet til The Ada og Tamar De Shalit House, som blev bestilt af den israelske velgørenhedsorganisation No To Violence.

Organisationen blev grundlagt i 1977 for at skabe opmærksomhed om vold i hjemmet i Israel såvel som for at yde støtte til de overlevende. Dets arbejde ledes af menneskerettighedsaktivisten Ruth Rasnic, der blev tildelt Israelprisen for sit bidrag til området.

Bygningen vil udgøre velgørenhedens første center for kvindelige ofre for vold i hjemmet og deres børn samt huset til dets administrative hovedkvarter.

"Normalt improviseres boliger i eksisterende bygninger, og heldigvis vil dette nye hjem være velegnet specielt til mødre og børn, der desperat har brug for et sted at bo sikkert, " sagde Amos Goldreich.

Hylden har en central gårdsplads og klostre og vil være i stand til at rumme op til 12 familier i individuelle kvarterer. Det vil sidde på en 1.600 kvadratmeter stor grund i et roligt boligkvarter - selvom den nøjagtige placering holdes hemmelig.

Relateret indhold: se mere arkitektur i Israel

De indhegnede haver og bygningen blev udtænkt som en lille landsby, der tilbyder indkvartering samt en børnehave, computer- og vaskerum og køkkener.

"Det centrale i briefen fra No To Violence, den velgørenhedsorganisation, der bestilte huslyen, var tilvejebringelsen af ​​et sikkert miljø for dets beboere, " sagde Goldreich. "Som svar skabte vi en bygning med to facader: den sikre og beskyttende udvendige facade og det indre aspekt, der overser det indre."

"En anden vigtig prioritet var at skabe en følelse af hjem for indbyggerne. Vores tilgang var at designe bygningen som en lille landsby med plads til forskellige funktioner. Ved ankomsten får hver nye familie et lille hus, der er en del af det større bygning."

Der vil også være værelser og kontorer til rådighed for personale, der bor, samt besøgende socialarbejdere, en børnepsykolog og en advokat.

"Huslyen vil give en tiltrængt tilflugtssted for misbrugte kvinder, " sagde Rasnic. "De ankommer i en tilstand af virkelig nød, disse mennesker har dybe psykologiske problemer, ligesom deres børn, så huslyen skal give dem en håndgribelig følelse af ro og sikkerhed."

"Arkitekterne har skabt et mirakel, virkelig et sted, hvor mennesker med forskellig baggrund kan komme til udtryk med deres individuelle traumer."

Den amerikanske landskabsarkitekt Eran Schlesinger vil donere oprindelig beplantning og en urtehave til køkkenpersonale. Gården og de omkringliggende haver har også legepladsudstyr.

Hylden skal bygges af lokale materialer. Det vil bruge solcellepaneler til opvarmning af vand og vil være naturligt ventileret for at minimere dets påvirkning af miljøet og for at holde driftsomkostningerne lave.

Arkitekter Tamar Jacobs og Oshri Yaniv grundlagde deres atelier i 2004. Tidligere projekter af duoen inkluderer et pilatesstudie for paralympisk svømmer og en 1950-talsinspireret pasform i en Tel Aviv-lejlighed.