Anonim

Grimshaw Arkitekter designer 100 millioner £ Eden Project i Kina

Grimshaw Architects, London-firmaet bag bobleformet økologisk park Eden Project, har underskrevet en aftale på 100 millioner pund for at designe en lignende ordning ved navn China Eden i Qingdao.

Storbritanniens uddannelse og miljømæssig velgørenhed Eden-projektet har samarbejdet med den kinesiske udvikler Jinmao Holdings Limited og Grimshaw Architects om at designe og udvikle et andet Eden-projekt.

Eden China vil sidde ved konvergensen af ​​to floder nær Qingdao, på et stykke genvundet jord, der er hærget af saltproduktion og rejeredling.

Det originale Eden-projekt af Grimshaw Architects åbnede i 2001 i en tidligere leregrop i Cornwall. Otte kæmpe geodesiske kupler - eller biome - omslutter en strækning på stedet på 2, 2 hektar, hvilket skaber et temperaturstyret miljø for en enorm samling af planter, der er beskrevet som den "største regnskov i fangenskab."

Grimshaw Architects 'Eden-projektet åbnede i 2001 i en tidligere leregrop i Cornwall, England

En talsperson fra Grimshaw Architects bekræftede, at en aftale netop er underskrevet, men projektets design og omfang er stadig ved at blive fastlagt.

"Grimshaw er glade for at fortsætte vores lange forhold til Eden Project, " fortalte Grimshaw-partner Jolyon Brewis til Dezeen. "Vi er glade for denne mulighed for at udvikle Eden's temaer i Cornwall og skabe design til en helt ny destination i Qingdao."

Det nye design gentager sandsynligvis ikke de boblelignende former af Grimshaws Cornwall-ordning, men projektet sigter mod at have en lignende indflydelse på regionens turisme. Den britiske ordning har bragt over 16 millioner besøgende til Cornwall siden åbningen i 2001 og genereret 1, 6 mia. Pund til den lokale økonomi.

"Vi er blevet kontaktet mange gange før for at oprette Eden-projekter, men har altid afvist, da vi ikke ønskede at kopiere Eden i Cornwall, " sagde Tim Project, medstifter af Eden Project.

"Denne mulighed er spændende, fordi vores partnere deler vores syn på, at vi skal bygge et projekt, der bygger på 4.000 års kinesiske forhold til miljøet og Edens friske tilgang til uddannelse."

Den britiske ordning har bragt over 16 millioner besøgende til Cornwall siden åbningen i 2001

Over 63 millioner besøgende tiltrækkes hvert år til området omkring Qingdao delvist for dets vidstrakte strande og de gartneriske shows, der afholdes på specialbyggede spillesteder, herunder en aluminiumsbeklædt pavillon, der er modelleret af en blomst af det hollandske firma UNStudio og spredte vådområderstrukturer af HHD_FUN.

China Eden-projektet kommer til byen, der ligger på Kinas østkyst midt mellem Shanghai og Beijing, på et tidspunkt med betydelig ombygning.

Steven Holl designer i øjeblikket et kompleks af fire museer, mens en serie af glasglasformede tårnblokke fra RTA-Office skal skabe nye kontorer, lejligheder og fritidsfaciliteter til byen.

"Det fantastiske sted for Kina Eden har en fantastisk udsigt over hele byen, " hedder det i en erklæring fra velgørenhedsorganisationen. "Projektet passer perfekt til Edens nøgletransformations- og regenereringsstema og vil bringe liv til et aktuelt sterilt og forladt sted."