Anonim
Delvendahl Martin Architects banker gennem et par victorianske ejendomme i Oxford

Londons kontor Delvendahl Martin Architects har fusioneret og udvidet et par victorianske parcelhuse i Oxford for at skabe et nyt dobbeltfronthus til en familie (+ slideshow).

Det nydannede hus på 350 kvadratmeter af Delvendahl Martin Architects har en bred åben planløsning med et par karnappvinduer foran og glaseret forlængelse med udsigt over haven bagpå. Projektet, kaldet Semi-løsrevet af arkitekterne, ligger i centrum af den historiske universitetsby i det sydlige England.

En to-etagers mur- og glasforlængelse, der matcher bredden af ​​hele blokken, forener de symmetriske egenskaber bagpå for at "skabe et stærkt visuelt led, hvilket får bygningen til at se ud som et hus, som det oprindeligt var beregnet til".

"Projektet involverede konvertering af to parcelhuse i det centrale Oxford til et familiehus, " sagde arkitekterne.

"To eksisterende viktorianske huse samles ved at introducere en ny trappe beklædt med farvet træ i midten af ​​planen og vinkelret på festmuren."

Internt er de to tidligere separate bygninger forbundet med et par trapper - den ene i mørkfarvet træ og den anden lavet af genindvundet mursten.

Den farvede trætrappe forbinder soveværelser og et kontor i de to øverste etager i det originale hus med den udvidede stue og køkken i etagerne nedenfor. Trappens prikkede lys og mørke farve kontrasterer de originale træbjælker, der understøtter bygningens oprindelige skrå tag.

Mursten fra nedrivningsarbejderne blev brugt til at konstruere det andet sæt trin, der forhandler niveauændringen mellem indgangen til huset og baghaven. En delvis kælderplan, der støder op til haven, indeholder en gang og køkken.

En bred glasrute i midten af ​​udvidelsen kan åbnes for at forbinde spisepladsen med baghaven. Dyb anodiserede aluminiumsrammer skjuver udsigter fra nærliggende egenskaber og hjælper med at give skygge.

"Glasskærmen kan åbnes helt for at få rummet til at føle sig som en forhøjet terrasse, der vender mod de to baghave, hvor den oprindelige skillevæg blev bevaret, " sagde studiet.

Vinduerne er beslaglagt af et par monoklipte murudvidelser - den ene indeholder trappen og den anden et toilet - mens under en mursten i underetagen er der en gang, der støder op til haven.

Huset er fyldt med specialfremstillede møbler og fittings inkl. Lys, dørhåndtag og træhåndtag.