Arkitektur

Cao Pus lille Humble Hostel har en rullende facade

Cao Pus lille Humble Hostel har en rullende facade
Anonim

Archicaos lille Humble Hostel udvides og kontraheres med en rullende facade

Beijing-arkitekten Cao Pu har skabt et kompakt hostel i en traditionel hutong-gård, der bliver endnu mindre, når dens frontvæg rulles tilbage for at give ekstra ekstern plads (+ slideshow).

Det 12 kvadratmeter store Humble Hostel ligger i Pekings historiske Dashilar-kvarter - et af byens få resterende områder af gamle gyder og gårde, der er kendt som hutongs.

Traditionelt var hver gårdsplads ejet af en familie, men de fleste ejendomme er nu opdelt, så en blanding af beboere deler det fælles rum i midten. Mange af de gamle bygninger, der er blevet skånet for ødelæggelse for at gøre plads til moderne boliger, bliver også til boutiquehoteller og kaffebarer.

Dette har ført til konflikter mellem beboere om arkitektoniske ændringer og uenigheder om rummet.

Humble Hostel blev undfanget af en gruppe unge mennesker, der foreslog at omdømme hutongstrukturer til midlertidig indkvartering, der også kunne give plads til sine naboer.

Gårdspladserne tages normalt op af køkkenområder, cykelparkering og skrammel, så Archicao-grundlægger Cao blev bedt om at komme med en løsning, der ville "give tilbage" plads.

”De unges ankomst ville tjene til at skævne haven yderligere, så vi var nødt til at finde en måde at leve fredeligt med naboerne på, ” sagde Cao, der tidligere har konverteret en lejlighed i Nanjing til et modestudio.

Hans løsning var at installere en skydevæg foran på vandrerhjemmet. Dette kan rulle tilbage, mens besøgende er ude at udforske i løbet af dagen.

Væggene består af vinduer, en dør og opbevaringsskabe, og monteres på spor langs loftet og gulvet.

Når det trækkes tilbage skaber et lille hvidflisebelagt område nok plads til et lille bord og stole eller flere cykler.

"Når der ikke er mange gæster på vandrerhjemmet, kan der gives plads tilbage til gården ved at skyde dørene rundt for at 'kompensere' for det område, der allerede er besat af køkkenerne, og når vandrerhjemmet er fuldt, er der stadig plads til at plads til alle gæster, ”sagde Cao. "Dette vil skabe åndedrætsrum i det kaotiske hutong-gårdsliv."

Vandrerhjemmet er den første prototype til designet og har plads til tre gæster i enkeltsenge. Et af senge er fastgjort til den bevægelige skillevæg over et skrivebord - begge er foldet væk med væggen, når de ikke er i brug.

En anden er placeret mod fjernvæggen, mens det tredje soveområde er placeret på en statisk platform under taget, som skillevæggen glider under. Et lille badeværelse ligger i en gardineret skab.

Det var udfordrende ifølge Cao at finde en placering til det første forsøg på vandrerhjemets design.

"Mange interessante historier skete under hele processen, herunder ændringen af ​​byggepladsen, idet de blev tvunget til at stoppe arbejdet og endda ændre det originale design på grund af syge, klagende og ikke-samarbejdende naboer, " sagde han.

Prototypen er nu færdig og testes af både besøgende og de lokale beboere - som allerede har fremsat forslag til, hvordan man bruger det ekstra udendørs rum.

"En af naboerne har heldigvis accepteret at bruge dette sted til maling af kalligrafi i løbet af dagen", sagde Cao.

Vandrerhjemmet er et af flere Dashilar-pilotprojekter, der er en del af programmet for Beijing Design Week, der finder sted over hele byen fra 24. september til 1. oktober 2015.

Et andet af pilotprojekterne, der blev afsløret sidste år, bruger et paneleringssystem til at opbygge midlertidige boligarealer i hutongerne.

Beijing-firmaet MAD har tidligere udvidet et hutonghus med en række metalbobler, mens det lokale studio Instant Hutong har kortlagt de forsvindende kvarterer med linsekort.