Anonim
Teslas Elon Musk smækker Apples ambitioner om elbiler og urdesign

Elon Musk, milliardæren grundlægger af det elektriske bilmærke Tesla, har nedbrændt Apples rapporterede plan om at skabe en elbil og beskrevet teknikgiganten som en "Tesla kirkegård" af ingeniørtalent.

Da Musk blev bedt om at kommentere Apples nylige rekruttering af en af ​​Teslas "vigtigste" ingeniører, svarede Musk ved at sige, at Apple kun ansætter folk, der ikke kunne få karakteren på Tesla.

"Vigtige ingeniører? De har ansat folk, vi har fyret, " sagde Musk i et interview med den tyske avis Handelsblatt. "Vi kalder altid spøgtigt Apple Tesla Graveyard."

"Hvis du ikke kommer til Tesla, går du på arbejde hos Apple, " fortsatte han. "Jeg laver ikke sjov."

Rapporter fremkom i sidste måned, at Apple, der for nylig opdaterede forbrugerprodukter og lancerede en pennen kaldet Apple Pencil, udvider aggressivt sit team, der er dedikeret til at udvikle et elbildesign kodenavnet "Titan". Teknigiganten håber at lancere køretøjet offentligt inden 2019, ifølge The Wall Street Journal.

Spurgt om, hvorvidt han tager Apples rapporterede elbilambitioner alvorligt, lo Musk - der også grundlagde PayPal og Space X - og spurgte, om intervieweren nogensinde havde "kigget på Apple Watch".

Apple Watch-design

"Nej, alvorligt: ​​Det er godt, at Apple bevæger sig og investerer i denne retning, " klarede Musk. "Men biler er meget komplekse sammenlignet med telefoner eller smartwatches. Du kan ikke bare gå til en leverandør som Foxconn og sige: bygg mig en bil."

"Men for Apple, " fortsatte han, "bilen er den næste logiske ting, der endelig tilbyder en betydelig innovation. En ny blyant eller en større iPad alene var ikke relevant nok."

Musks kommentarer hjælper med at fremhæve det betydelige skift mod elektriske og hybridteknologier i bilindustrien, hvor traditionelle producenters afhængighed af benzindrevne køretøjer undergraves af virksomheder som Google, Tesla og efter sigende Apple.

På dette års Geneva Motor Show afslørede bilmærker som Audi, Bentley og Aston Martin alle modeller, der bruger batteriteknologi, og alle skynder sig for ikke at blive efterladt i en hurtigt udviklende kamp for at skabe lang rækkevidde og energieffektive elektriske køretøjer.

Porsche's altelektriske Mission E konceptbil

Senest lancerede Porsche - ejet af den tyske producent Volkswagen, som stadig veltes fra en skandale, efter at det blev konstateret, at selskabets dieselbiler var designet til at snyde i emissionstest - sin første allelektriske sportsbil efter først at have bemærket Teslas markedsledende position.

I interviewet med Handelsblatt hilste Musk med tilfredshed, at traditionelle fabrikanter som Audi og Porsche flyttede ind på elbilmarkedet.

”Enhver handling i retning af elektrisk mobilitet er god, ” sagde han. ”Vores mål hos Tesla er, at biler skal gå over til e-biler. Derfor har vi åbnet alle vores patenter til brug for nogen.”

Teslas Model X SUV