Anonim

Atelier Rua skærmer portugisiske campingpladsfaciliteter med hvid spaltefacade

En skærm med lodrette hvide lameller bugter omkring disse faciliteter for campister i det centrale Portugal, designet af Lissabon-studiet Atelier Rua (+ slideshow).

Fotografi af FG + SG

Campingpladsen ligger på den anden side af floden Tejo, også kendt som Tagus, fra byen Abrantes.

Fotografi af FG + SG

Dens tidligere faciliteter var til huse i en række separate bygninger mellem et boligområde mod syd og flodbredden mod nord.

Fotografi af FG + SG

Atelier Rua 's program forbinder disse eksisterende bygninger med en lang samlende struktur. Dette skaber nye overdækkede rum i hullerne og et forbindelsesgalleri, der bringer det samlede areal til 6.950 kvadratmeter.

Fotografi af FG + SG

"Idéen med denne bygning var at omfavne bagsiden af ​​de eksisterende bygninger og definere en ny kant for den lille by, hvor den ligger, " fortalte studievindstifter Luis Valente til Dezeen. "På en måde indtager dens 'flydende' form de resterende rum mellem de eksisterende bygninger."

Fotografi af FG + SG

"Dens struktur, åben og gennemtrængelig, tillader et direkte og konstant forhold til de grønne omgivelser i hele bygningens udvidelse, " tilføjede han.

Fotografi af Miguel Manso

Den nordlige facade er lavet af en åben skærm med lodrette glasfiberkapper af stål, og slanger med til at indpakke både de gamle og nye rum.

Bygningen hæves lidt væk fra jorden, så der fås adgang via jordramper og betontrin, der fører til store åbninger i lamellerne.

Fotografi af Miguel Manso

Fastgøres på ydersiden af ​​facialbrædder, der løber rundt om bunden og toppen, er lamellerne fordelt med jævne mellemrum langs facadens længde og spredes rundt buede hjørner.

Fotografi af Miguel Manso

"De danner et slør eller en skærm, der indrammer flodlandskabet mod nord, " sagde Valente.

Fotografi af Miguel Manso

De ophøjede tag i de ældre bygninger rykker op over tillægget med en etage. Disse huser et modtagelsesområde i den vestlige ende og et par fællesrum til afslapning, leg eller begivenheder i midten.

Fotografi af Miguel Manso

Foran disse værelser er et nyt cafeteria udstyret med grundlæggende køkkenfaciliteter og siddepladser til spisestuer, der smitter ud på den ikke-asfalterede plads foran.

Fotografi af FG + SG

Badeværelser, brusere og omklædningsrum er placeret længere langs og danner blokke, der beskytter lange betonborde punkteret af en række dræn.

Fotografi af FG + SG

Flere håndvask løber langs den spaltede facade foran de mandlige brusere, mens det kvindelige badeplads er gemt væk i den langt østlige ende af bygningen.

Fotografi af FG + SG

De skiftende områder tjener også til en offentlig sportsbane på stedet, og der tilbydes en beskyttet cykelopbevaring for besøgende.

Fotografi af FG + SG

I bygningen overlades tjenester, der løber langs metalloftet, synlige. Indvendige vægge er malede hvide eller venstre som rå beton, der passer til gulvet.

Fotografi af FG + SG