Arkitektur

Den amerikanske arkitekturskole planlægger at forbyde brug af styren i modelfremstilling

Den amerikanske arkitekturskole planlægger at forbyde brug af styren i modelfremstilling
Anonim

Den amerikanske arkitektskole har til hensigt at forbyde brug af styren i modelfremstilling

Arkitekturskollegiet ved Washington University i St Louis har annonceret, at det planlægger at forbyde studerende at bruge styren i deres modeller, med henvisning til sundhedsrisici i forbindelse med det kemikalie, der bruges til at fremstille skumbræt.

Forbudet blev rapporteret i Student Life, en uafhængig avis drevet af studerende ved Missouri-universitetet. Arkitekturhøjskolen ligger i Sam Fox-skolen for design og visuel kunst.

"Skolen diskuterer sundhedsspørgsmålet og udforsker alternative materialer, " sagde dekan til Sam Fox, Carmon Colangelo, til Student Life i en e-mail. En række arkitekturskoler har allerede forbudt materialet, tilføjede han, og Sam Fox planlægger at gøre det inden næste efterår.

Styren er et kemikalie, der bruges til at fremstille en række forskellige materialer, herunder gummi, harpiks og polystyrenskum.

Forskellige agenturer har rapporteret om de sundhedsmæssige risici, der er forbundet med eksponering for styren, og nogle meddeler, at det kunne være et kræftfremkaldende menneske.

"Sundhedsmæssige virkninger af eksponering for styren kan involvere det centrale nervesystem og inkluderer klager over hovedpine, træthed, svimmelhed, forvirring, døsighed, ubehag, koncentrationsvanskeligheder og en følelse af forgiftning, " ifølge US Occupational Safety & Health Administration ( OSHA).

Styren informations- og forskningscenter har imidlertid anført, at "forbrugere ikke er i fare for produkter fremstillet af styren".

Polystyrenskum - ofte benævnt styrofoam - bruges til at fremstille produkter såsom take-out containere, engangskaffe kopper og tavler til arkitektoniske modeller

Polystyrenskum, ofte benævnt styrofoam, bruges til at fremstille produkter såsom take-out containere, engangskaffe kopper og tavler til arkitektoniske modeller. (Når der er aktiveret, henviser Styrofoam til et specifikt produkt fremstillet af Dow Chemical.)

Dusinvis af amerikanske byer har forbudt brugen af ​​polystyrenprodukter til engangsbrug, stort set på grund af deres manglende evne til at nedbrydes i deponeringsanlæg.

Nogle studerende frygter, at styrenforbudet i Washington Universitys arkitektoniske studios vil have en negativ indvirkning på deres arbejde.

"Jeg kan godt lide styren, fordi du kan få den i så mange forskellige former og størrelser, " sagde studerende Sam Landay, studerende i arkitektur. "Det er billigere end træ, og du kan varme det op for at ændre form. Du kan gøre det samme med andre materialer, men det er meget mere arbejdskrævende."

Arkitekturstuderende sand, laserskåret eller smeltet produktet, når de opretter modeller. Avisen sagde, at studerende ofte bruger et specielt opløsningsmiddel, der angiveligt producerer giftige dampe for at forbinde stykker styren.

Eve Bobrow, en studerende i arkitekturstuderende, sagde, at hun til tider havde forladt studiet "fordi alle brugte styren til deres endelige modeller", og det forårsagede hende dårlig hovedpine.

På trods af disse sundhedsmæssige problemer bruger hun fortsat materialet. ”Jeg bruger bestemt stadig styren, ” sagde Bobrow. "Faktisk var min sidste model udelukkende lavet af styren. Folk straffes ikke, når de bruger styren, men det betragtes bestemt som standarden."

Association of Collegiate Schools of Architecture fortalte Dezeen, at det ikke har en officiel holdning til brugen af ​​materialer i skolestudier.

Dezeen kontaktede universitetet og American Institute of Architecture Students, men har endnu ikke modtaget et svar.