Arkitektur

Iransk hus af New Wave Architecture er tre stablede kasser

Iransk hus af New Wave Architecture er tre stablede kasser
Anonim

Iransk hus af New Wave Architecture består af tre uregelmæssigt stablede kasser

En trio af mængder er stablet en oven på hinanden for at danne denne bjergside bopæl nær Teheran af New Wave Architecture, men hver enkelt er vinklet mod en anden visning (+ slideshow).

Den iranske praksis designet Mosha House til en bygningsingeniør og hans familie til en stejlt skrånende grund mod Alborz bjergkæden.

For at få mest muligt ud af landskabet omkring det forhøjede sted udtænkte arkitektene tre etager med blokke med glaserede ender, der indrammer udsigter til både toppe og Mosha-sletten nedenfor.

Betonblokken er stablet uregelmæssigt, så de danner kantele - en teknik, der fortsat er populær, som demonstreret af projekter som Ole Scheerens "lodrette landsby" i Singapore.

Alle tre blokke er malet hvidt, hvilket giver dem et markant udseende i indstillingen. Målet var at skabe en følelse af "renhed" ifølge teamet.

Mængderne har et samlet gulvareal på 260 kvadratmeter. Inde inde inkluderer de to generøse soveværelser, en indendørs swimmingpool og en træforet sauna.

"Den intense topografi og placeringen mellem bjergene med udsigt til flad slette af Mosha, inspirerede os til at skabe en følelse af ophæng og bred udsigt til alle rum, " sagde arkitekterne.

"Den høje hældning på stedet giver den perfekte fornemmelse af ophæng til hver kasse, " fortsatte de.

På grund af det uregelmæssige arrangement kunne der oprettes terrasser på taget af hver blok og foran ruderne ved deres udkragede ender, hvilket hjælper med at maksimere udendørs plads på den beskedne grund.

Enderne af blokke er vinklede og afskærmer terrasser fra elementerne.

”Sidene af kasserne, der vender mod sletten, har gulv til loft-vinduer med adskillige panoramaudsigter, ” sagde teamet.

"Windows fungerer i en rolle mere end bare et åbnings- eller konstruktionselement. De er som et gennemsigtigt gardin mellem ind og ud, der fylder interiører med naturudsigt."

Den primære indgang til boligen er placeret på øverste etage, hvor en adgangsvej løber forbi ad bakketoppen, men det kan også nås via flyvninger til eksterne trin fra den nederste del af stedet.

"Vores mål om at slå sammen naturen med menneskelivet førte til, at vi havde lodret fordeling af funktioner med mindre jordbesættelse for bygningen og dermed tildelt en større del af jorden til landskabsarkitektur, " sagde arkitektene.

De to soveværelser med eget badeværelse sidder ved siden af ​​en indgang og en garage på øverste niveau, mens lounge, køkken og spiseplads er fordelt over gulvet nedenunder.

En swimmingpool, der ombrydes omkring foden af ​​trappen, sidder bag den glaserede facade i det laveste volumen sammen med saunaen og et barområde.

Den cylindriske trappe lavet af bleg træ stiger gennem huset, hvor de tre kasser krydser hinanden. Den åbne brønd er beregnet til at give udsigt mellem de tre niveauer og skabe visuelle forbindelser mellem etager.

Interiøret er afsluttet med lyse trægulvbrædder og hvide vægge overalt.

Med den gradvise ophævelse af de økonomiske sanktioner, der er pålagt Iran for sin nukleare politik, bliver landets arkitektur gradvis mere innovativ.

De nylige projekter inkluderer et hus med roterende værelser, dets største gågebro, lejligheder med bølget træskodder og en boligblok med gardinlignende murværk.