Anonim
Image

Waterfrom undergraver stereotype med klinisk apotek med luftigt interiør til Taiwans Molecure

Denne apotek fra Taiwan studio Waterfrom inkluderer grønne omgivelser, glashylder og kobberdetaljer designet til at bekæmpe apotekets kliniske omdømme.

Image

Det 120 kvadratmeter store rum i Taichung, Taiwan har et centralt laboratoriebord, der er beregnet til at forvise traditionel modsætningstjeneste og tilskynde til mere naturlig interaktion mellem farmaceuter og kunder.

Bordet er lavet af massivt træ, der er understøttet af bagagerummet af et hundrede år gammelt træ, og inkluderer et glasafsnit, der huser voksende mos og planter.

Image

Kobberbelysning hænger overhead sammen med flere grønne planter, der er ophængt for at skabe en "skov". En følelse af åbenhed gentager sig i hele rummet, som inkluderer flere yderligere bænke og borde i lab-stil, hvor besøgende kan sidde og snakke.

Traditionelle brune flasker vises på glashylder, der dækker væggene i apoteket - som har været ejet af tre generationer af den samme familie - og reagensglas holdes også i kobberholder. Laboratorieudstyr er i kontrast til potteplanter, der besætter de samme hylder.

Image

"Ligesom Molecure er opdelt og omorganiseret fra ordene 'molekyle' og 'kur', mens vi nærmer os designet, vendte vi tilbage til det oprindelige formål med apoteket - udtrækning af molekyler fra naturen til syntese af helbredende medikamenter, " sagde Waterfrom.

Image

"Således får vi ideen om at opbygge et rum, som vi kaldte 'grønt i laboratoriet', og kombinerer de tilsyneladende modstridende egenskaber ved primitiv med teknologi, " tilføjede studiet.

For yderligere at kontrastere det sædvanlige apoteksudseende dækkede Waterfrom butikens vægge i brosten, for at skabe en ru struktur og installerede en kobber-spiraltrappe - inkluderet som en henvisning til korkeskrueformen i DNA's struktur - i midten af ​​rummet.

Image

Den øverste etage har et laserskåret perforeret mønster lavet af tessellerende trekanter, der støber "spredte skygger af blade". Farve introduceres i form af lyse paneler placeret på glashylder.

"Ligesom ejeren designet, slipper Molecure apotek af den faste stereotype af apoteker, " sagde studiet.

”Det bringer også tre-generationens traditionelle apotek et helt andet look, forbedrer værdien af ​​Taiwans stillestående apoteksindustri, omdefinerer værdien af ​​sundhed og bringer folk, der i stigende grad opmærksomhed på sundheden, et nyt rum, der integrerer funktion, æstetik og eksperimentel ånd. "

Image