Arkitektur

Vildledende industriel facade skjuler lyse moderne hjem i Japan

Vildledende industriel facade skjuler lyse moderne hjem i Japan
Anonim

Vildledende industriel facade skjuler lyse moderne hjem i Japan

Dette hus i Japans præfektur Tokushima fremstår som en ubeskrevet industriel enhed fra vejen, men inden for arkitekturpraksis har CAPD skjult et lyst, højloftet familiehus.

Det japanske studie designede den 137 kvadratmeter store bolig til at køre næsten i fuld længde af tomten, med det gavlede tag afbrudt for at skabe en gårdsplads og balkon på første sal.

Udefra giver det halve tag ejendommen udseendet af to forskellige volumener, et med et næsten fladt tag og et skrånende.

Arkitekterne kaldte det Hi-Lo-huset med henvisning til både det skrå tag og det faktum, at på trods af det beskedne "lager" udvendigt, "når du kommer ind, ændres det første indtryk af udseendet, og det bliver en stor plads" .

To hældte betonparkeringspladser sidder foran på ejendommen og sætter boligen tilbage fra vejen. Indgangen til vejen kommer via en sti ned ad den ene side gennem en overdækket veranda under enden af ​​det skrå tag.

"Det er bare dette, men det er en fin plads til at bevare dit privatliv, din cykel og din bagage, når du åbner den, når det regner, eller når du låser den op, " forklarede arkitektene.

Når man igen vender sig ind i huset gennem indgangen, bruges et skab til højre for døren til opbevaring af sko.

Herfra åbner rummet sig ud i et åbent plan med dobbelt højde, der bruges til ophold og spisning, med et køkken gemt ind på siden.

Delvis adskilt af en køkkenø og under et lavere loft er køkkenet bøjet af et spisekammer og et bryggers.

Store, sorte indrammede vinduer kigger ud i haven, og en glasdør i loftet åbner ud mod den indre gårdhave. Den overdækkede terrasse er glaseret på tre sider og åben mod haven på fjerde.

En gang forbinder den forreste del af huset med sovepladserne med et vaskerum, badeværelse og toilet ud til den ene side og en trappe til første sal.

På den anden side af gården går soveværelset og dets garderobe ind i bygningens hele bredde.

Ovenpå fører landingen til et andet soveværelse med to indbyggede skabe, og en udendørs balkon, der fører til et værelse over køkkenet, der kan bruges som et studie- eller opbevaringsrum.

Huset består af godt 137 kvadratmeter gulvplads og er bygget af en træramme beklædt med høje hvide paneler, der er kantet i begge ender og ned på taget.

Det Hiroshima-baserede studie har kontorer i Tokushima, Tokyo og New York. Til et andet hus i Tokushima designet CAPD en bølgeplads i metal med indvendige rum dannet af en række trækasser.