Anonim
Image Raúl Sánchez Architects opdaterer Barcelona-lejlighed med grå granit og lyse hvide vægge

Den spanske praksis Raúl Sánchez Architects har anvendt kontrastmaterialer til at udskære forskellige zoner i den åbne planløsning for denne lejlighed i Barcelonas Eixample-distrikt.

Ejeren af ​​Villarroel-lejligheden, en ungkarl i sine tidlige fyrre, henvendte sig til den lokalt baserede praksis med en åben renoveringsbrief. Han anmodede om tilføjelse af en-suite til sit soveværelse og oprettelsen af ​​et andet rum, der kunne bruges som gæstkvarter eller studie.

Image

Arkitekterne blev imidlertid udfordret af lejlighedens layout, som de beskrev som tidligere at have "ingen interesse overhovedet, ingen intelligent brug af naturligt lys, ingen kompleksitet".

"Til at begynde med havde klienten et konventionelt layout i tankerne med separate rum, og det var vores udfordring at omdanne dette standardlayout til noget mere komplekst og fleksibelt, " fortalte studiostifter Raúl Sanchez til Dezeen.

Image

Arkitekterne besluttede at arrangere ejendommen i tre hovedzoner og handle eventuelle eksisterende skillevægge for forskellige "materielle koder", der adskiller værelser fra hinanden.

Mens levende områder ville have hvidkalkede vægge og trægulve, ville funktionelle områder som køkken og badeværelser være afsluttet i grå nuancer.

Image

"Lejligheden vil med tiden være fuld af små ting, bøger, dekoration og alle slags genstande … så farvepaletten tillader også denne fremtidige eksplosion af farver at finde sted, " forklarede Sánchez.

Den første zone er vært for lejlighedens indgang og værelse, som er indrettet med et skrivebord, hvis klienten ønsker at bruge den som et arbejdsområde.

En åben planløsning og opholdsstue ligger inden for den anden zone. Køkkenet er forankret af en granit morgenmadsø og er udstyret med skiferfarvede stengulve, som står i kontrast til de varme parketgulve i den tilstødende lounge.

Dette rum er frontet af et stort vindue med udsigt over en hvid-flisebelagt balkon - vinduets tykke afsats tilbyder også indbyggerne et alternativt sted at sidde eller vise deres ejendele.

Den tredje zone indeholder soveværelset, som har hylder i fuld højde integreret i væggene. Et panel af tekstureret glas glider tilbage for at afsløre en walk-in-garderobe og eget badeværelse, dekoreret med ujævnt færdige stukvægge og cirkulære spejle.

Image