Design

David Chipperfield designer mønter til Royal Academy of Arts-jubilæum

David Chipperfield designer mønter til Royal Academy of Arts-jubilæum
Anonim
Image

David Chipperfield designer £ 5-mønt til at markere Royal Academy of Arts '250-års jubilæum

Den britiske arkitekt David Chipperfield har designet en mindemønt til markering af 250 år siden åbningen af ​​Royal Academy of Arts i London.

Chipperfield arbejdede sammen med den britiske grafiske designer John Morgan på £ 5-mønten, der viser institutionens hjem i Burlington House nær Piccadilly.

Parret blev opfordret til at oprette mønten af ​​Royal Academy of Arts (RA) og The Royal Mint, der sælger sølvmønten til £ 82, 50.

Kommissionen gør Chipperfield til den første arkitekt, der designer til den statsejede mynte.

Mønterets ansigt er præget af et billede af den originale to-etagers facade på Burlington House, hvor RA har været baseret siden 1867.

Billedet viser bygningen forud for en række renoveringer og udvidelser, der har fundet sted i den mellemliggende periode - startende med en tagforlængelse, der blev tilføjet af arkitekten Sydney Smirke mellem 1872 og 1874, og for nylig renovering af David Chipperfield Architects.

Chipperfields praksis arbejder i øjeblikket på omdannelsen af ​​RA's to ejendomme - Burlington Gardens og Burlington House - til en enkelt enhed. En del af ordningen, der åbner i maj 2018, er vært for et nyt hjem for RAs arkitekturprogram.

Image

"Designet til mønten er en arkitektonisk detalje af Burlington House's hovedfasade taget fra en gravering i det tredje bind af Vitruvius Britannicus, den indflydelsesrige arkitektoniske afhandling af Colen Campbell, " forklarede Chipperfield.

"Den fangede del af graveringen inkluderer genkendelige funktioner i RA-bygningen, før den ekstra etage blev tilføjet, " fortsatte han. "De fire kategorier af RA er direkte fanget eller henvist til: arkitekter; billedhuggere; malere; gravører, trykfabrikanter og tegner. Teksten omgiver og indrammer scenen."

Planen om at give arkitekturprogrammet et permanent hjem er en del af RA's bevægelse for at omdanne sin opfattelse som en institution, der betragtes som dedikeret kunst til en stor aktør inden for moderne arkitektur.

Ved siden af ​​det Chipperfield-designede arkitekturcenter lancerede RA også to dedikerede arkitekturpriser i år, dedikeret til at forkæmpe undererkendte og nye arkitekter.