Design

Hjul af marmorblok lyser rørets lys uden metalkontakt

Hjul af marmorblok lyser rørets lys uden metalkontakt
Anonim
Image

Hjul af marmorblok lyser rørets lys uden metalkontakt

Det Toronto-baserede industrielle designstudie Castor har formået at inducere en elektrisk strøm gennem en 2500 pund marmorplade, hvilket forårsager en glød fra et lysstofrør, der simpelthen ligger på toppen.

Studiets eksperimenter med elektromagnetisk induktion har resulteret i adskillige design, alle baseret på det samme princip.

Image

Et elektromagnetisk felt produceres af en spole indeholdt i en marmorblok, som stimulerer gasserne indeholdt i en lysstofrør i kontakt med stenen. Dette får den til at lyse uden de metalstifter, der er tilsluttet en strømkilde.

Image

"Dels baseret på eksperimenterne fra opfinderen Nikola Tesla, er denne skulptur beliggende et sted mellem teknik og kunst, " sagde Brian Richer fra Castor.

"Marmorbasen huser et kredsløb, der opbevarer en elektrisk strøm i et magnetfelt, der derefter overføres til den lysstofrør."

Image

Den første i serien, der hedder Marmor med fluorescerende rør, omfatter en monolitisk marmorplade med en kanal, der er udskåret i dens top for at rumme et rørlys. Der blev kun lavet tre udgaver, den ene i sort marmor og den anden i hvid.

"En lysstofrør lyser normalt gennem en forbindelse ved dens stifter, men en nærmere undersøgelse af skulpturen afslører, at pæren er tændt, selvom dens stifter er frakoblet, " sagde Richer.

Image

"Kraften sætter gasserne inde i pæren op, hvilket resulterer i lys, " fortsatte han. "Da den lyser gennem et magnetfelt, vil pæren fortsætte med at udsende lys, når den løftes adskillige centimeter væk fra basen."

Ifølge designerne henter lampegodsens geometri inspiration fra minimalistiske billedhuggere som Donald Judd og Carl Andre. Imidlertid er den anvendte marmor en henvisning til mere klassiske former eller skulpturer.

Image

Castor udvidede disse prototyper til en serie kaldet Induction Tube Light. De samme principper finder anvendelse på pære, 6 fod (180 centimeter) og 17 tommer (45 centimeter), der kan bruges som gulv- eller skrivebordslamper.

En video produceret af studiet demonstrerer processen. Det korte klip viser, hvordan pæren lyser op, før den er helt i sin base, mens billeder afslører, at lysets intensitet er større nær basen - hvilket indikerer dens usædvanlige strømkilde.

Image

I modsætning til det større stykke sidder Induktionsrørlysene på en base, der kun er 10 centimeter (tvær centimeter) på tværs, lavet af formalet stål og afsluttet med en sort pulverbelægning. De sælger for $ 1.150 USD (£ 820) og fås i Castors online butik.

Andre lysdesign, der kom ud af Canada for nylig, blev vist på IDS Toronto i januar 2018, da vi valgte fem af vores favoritter.