Anonim
Image

Willow Tea Rooms er Charles Rennie Mackintoshs mest komplette indretning

For at markere 150 år siden fødslen af ​​Charles Rennie Mackintosh ser vi tilbage på fem indflydelsesrige projekter, der definerede hans karriere. Vi afslutter vores fest med Willow Tea Rooms i Glasgow.

Regnet som Mackintoshs mest komplette interiørdesign er Willow Tea Rooms det bedste overlevende eksempel på et tesal designet af arkitekten.

Efter at have allerede arbejdet på interiørerne i Catherine Cranstons te-rum på Argyle Street, Buchanan Street og Ingram Street, blev Mackintosh i 1903 bedt om at føre tilsyn med alle aspekter af designet til et nyt lokale på Sauchiehall Street.

I modsætning til tidligere projekter for Cranston var arkitekten denne gang i stand til at adressere både det udvendige og det indre af bygningen - et rækkehus, der stort set var slagt for at muliggøre omdannelse til tesalerne.

Charles Rennie Mackintosh designet interiør, udvendigt og møbleret til Willow-tesalen

Mackintosh fik alle lister fjernet fra bygningens facade, som derefter blev malet hvidt for at skabe en dristig, moderne erklæring, der adskiller den fra dens mere traditionelle naboer.

Han føjede en buet sektion til anden og tredje etage, der fremhævede det usædvanligt dybe vindue afslører og introducerede landskabsvinduer på jorden og første sal.

Internt arbejdede Mackintosh sammen med sin kone, Margaret Macdonald, for at skabe alle aspekter af rummet, fra møbler og lysarmaturer, til tæpper og vægdekorationer. Selv detaljer såsom bestik, skilt og personalets uniformer var skræddersyede kreationer, udviklet for at sikre en ensartet oplevelse for kunderne.

Den indvendige plan så et kvindes te-stue beliggende foran i stueetagen med en frokostlokale bagpå. Et hvælvet rum på første sal blev omdannet til storslåede Salon de Luxe, mens yderligere værelser ovenpå blev mænds billard og rygerum.

Image Willow-te-rummet er i øjeblikket renoveret og skal indledes i juli 2018

The Willow Tea Rooms inkorporerede mange af de ideer, som Mackintosh og Macdonald tidligere havde anvendt i udformningen af ​​andre projekter, herunder brugen af ​​mørke og lyse materialer til at give forskellige rum en mere maskulin eller feminin karakter.

Af alle de rum, Mackintosh designet til Cranston, var Salon de Luxe den mest komplette og overdådigt dekoreret. Det overvejende lyse interiør indeholdt accenter af sølv, grå og lyserød med en spejlfrise, der løber langs toppen af ​​væggene, hvilket hjælper med at forbedre den lyse og rummelige fornemmelse.

Temaet med piletræet var påvirket af en sonnet kaldet O Ye, All Ye That Walk in Willow Wood af Dante Gabriel Rossetti. Dette informerede om de organiske udsmykninger, der blev anvendt på glasmalerierne, en spejlet frise og en dør, der fører til Salon de Luxe.

Som han havde i tidligere lokaler, herunder Ingram Street og Argyle Street te-rummet, designet Mackintosh højryggede stole til at opdele rummet. Otte stole, der var malet sølv og polstret i lilla fløjl, omgivede to borde i midten af ​​rummet, hvilket skabte en følelse af privatlivets fred for de spisesteder, der sad der.

Stolryggene blev punkteret af et mønster af lyserøde glas-firkanter, der blev gentaget i den geometriske udsmykning af det grå tæppe i midten af ​​rummet.

Image Mackintosh designet en spejlet frise til at løbe rundt i tesalen. Billede med tilladelse fra The Willow Tea Rooms Trust

Mackintosh designede også et af sine mest kendte møbler til Willow Tea Rooms - en stor, skulpturel stol med et gitterarbejde på baggrund af den stiliserede form af et piletræ.

Stolen blev brugt af lederen til at skabe en arkitektonisk opdeling mellem for- og bagerste saloner. Dens buede form blødgjorte det ellers stive geometriske design og dannede et omfavnende indkapsling omkring sitter.

Willow Tea Rooms sammen med resten af ​​Cranstons saloner var en stor succes og blev rost for deres innovative interiør.

I løbet af de efterfølgende år ville Mackintosh revidere sine designs til disse rum og eksperimentere med nye ideer, herunder introduktionen af ​​lyse farver påvirket af kunstnerne i den wiener Scession.

I 1917 afsluttede Mackintosh sin endelige kommission i Glasgow - en kælderudvidelse til Willow Tea Rooms, kaldet The Dug Out med henvisning til skyttegravene fra den første verdenskrig, der blev udkæmpet på det tidspunkt.

De underjordiske rum i The Dug Out indeholdt geometriske mønstre i primærfarver, med en kromgul bundfældning betrukket med lilla stof, hvilket skaber en dristig udsagn sammen med et par pulserende malerier af Margaret.