Anonim
Image

Alain Carle Architecte renoverer runde Résidence Maribou-chalet i Canada

Denne landlige Quebec-hytte fra 1960'erne stod over for nedrivning, men blev reddet og fik et nyt liv af det Montreal-baserede studie Alain Carle Architecte, der forsøgte at gendanne hjemets oprindelige charme.

Image

Placeret uden for byen St-Sauveur, i regionen Laurentians, havde Résidence Maribou brug for mere end en ansigtsløftning, da dens struktur, isolering og beklædning alle blev kompromitteret. Ejerne kunne dog ikke bære at rive det ned, så valgte en omfattende revision.

Image

"Husets charme pressede ejerne til at investere i renovering snarere end at nedrivne huset, " sagde Alain Carle Architecte. "Målet var at bevare sin oprindelige karakter, samtidig med at vi moderniserede flere aspekter og forbedrede dens funktionalitet."

Arkitekterne vendte hjemmet på 225 kvadratmeter for at lokalisere hovedindgangen tættere på indkørslen. ”Førindgangen var tidligere på øverste niveau, ” sagde firmaet. "At flytte den tættere på indkørslen forårsagede en grundig omorganisering af programmet og interiørcirkulationen."

Der er nu færre trin at klatre for at få adgang til indgangen, der er præget af en ny bue bygget under balkonen.

Det lavere niveau, som delvist er sunket ind i landskabet, inkluderer et gæstesoveværelse, familieværelse og serviceområder såsom vaskerum og opbevaringsrum.

Image

En hvid ståltrappe med træbånd fører til de åbne fællesarealer. Her får pladsen med dobbelt højde rigelig lys fra den glaserede facade, der åbner ud på dækket.

I dette rum gendannede arkitekterne en eksisterende monumental stenmur samt mezzaninens stålbalustrade, som indeholder sære geometriske detaljer. Der er et andet gæstesoveværelse på dette niveau ud over køkken, opholdsstue og spisestue.

Image

Master suite er på det øverste niveau og optager hele længden af ​​hjemmet. Denne etage er trådt tilbage og inkluderer et lille opholdsområde med udsigt til stuen nedenfor.