Anonim
Image

Båndlignende platformtag strækker sig over Grimshaws redesignede London Bridge station

Grimshaw har afsluttet en renovering på 1 milliard pund af London Bridge-stationen fra det 19. århundrede ved siden af ​​Shard, og dækker de omarrangerede platforme med svage grå baldakiner.

Sammen med ingeniørfirmaerne Arcadis, WSP og hovedentreprenør Costain leverede Grimshaw den globale arkitekturpraksis stationens revision af Network Rail i etaper og fjernede to platforme ad gangen.

Foto er af Ralph Hodgson

Modulær design og off-site konstruktion blev brugt til at minimere forstyrrelserne i en af ​​den britiske hovedstads største transportudveksling.

London Bridge, der åbnede i 1836, er en af ​​de ældste togstationer i verden og den ældste jernbaneterminal i London, der stadig er i drift.

Image

Det er den fjerde travleste station i London, hvor 50 millioner passagerer rejser gennem hvert år.

Moderniseringen har øget kapaciteten, så stationen kan håndtere op til 90 millioner passagerer om året i fremtiden.

Image

"Den vellykkede levering af London Bridge station er et meget komplekst design af design og teknik, " sagde Mark Middleton, partner ved Grimshaw, i sin erklæring.

"Som arkitekter var vores vision for stationen at skabe et stort borgerum, der forbundne to samfund og respekterede dens viktorianske arv, samtidig med at det gav en moderne, funktionel og fornøjelig oplevelse for togpassagerer."

Image

Antallet af gennemgående platforme blev øget fra seks til ni, med antallet af terminalplatforme reduceret fra ni til seks for at imødekomme den forventede stigning i passagerantal.

Ifølge arkitekterne blev taget designet som en "serie med bånd" fra 1.200 forfabrikerede kassetter, der samles for at danne en enkelt struktur, når det ses fra luften.

Under platformene er et nyt samkørsel, der er større end banen til Wembley Stadium, 80 meter bredt og 165 meter langt, hvilket skaber mere plads for passagerer til at skifte til busser og underjordiske tog, der kører fra stationen.

Monumentale brodækkesøjler, krydshoveder og Y-formsøjler af gråt stål er hærdet af træpaneler af rød cedertræ på soffiterne.

To nye indgange på Tooley Street og St Thomas Street henviser til de eksisterende victorianske buer, og nye offentlige områder integrerer stationen med et bredere regenereringsprogram i Southwark bydel.

Byggeri begyndte på stedet i 2013, og stationen blev officielt genåbnet af prins William i juli 2018.

Image