Anonim
Image

Inuce afslutter lyserød kirkesal i småsten i Fuzhou

En pastelrosk kirkehal er tilføjet til den 1930-årige byggede Huaxiang-kirke i Fuzhou i det sydøstlige Kina med tagterrasser, der tilbyder udendørs tjenester.

Arkitekturstudio Inuce, som har kontorer i Kina og Schweiz, designet kirkehallen og samfundscentret til at imødekomme det voksende antal kristne i lokalområdet, som ikke længere monterede i den 80 år gamle kirke.

Image

Den nye bygning indeholder en stor hall med en kapacitet på 1.500 sammen med to multifunktionelle rum, der hver kan rumme omkring 500 personer.

Resten af ​​bygningen indeholder musikprøveværelser til koret, kontorer, klasseværelser til søndagsskolen og generelle aktivitetsrum.

Da den oprindelige kirke blev bygget, var dens bål tydeligt synlig over de omkringliggende en-etagers huse. Men nu er det omgivet af kontor- og boligblokke.

Sammen med mødet det funktionelle behov for at skabe et større rum til tilbedelse og samfundsbegivenheder, er bygningen designet til at genoprette kirkens sted i dets bymiljø.

Image

"Det nye samfundscenter blev udtænkt til at legemliggøre en ændring i menighedens selvopfattelse og for at kommunikere det til det urbane publikum, " fortalte Dirk U Moench, rektor for Inuce, til Dezeen.

"Fra et undertrykt mindretal med kun få gamle mennesker, der gemmer sig i afsondrelsen af ​​en backstreet, har Huaxiang-menigheden de sidste 20 år udviklet sig til et dynamisk samfund med hovedsagelig unge troende."

Image

"Den nye generations ønske er ikke kun at bevare sin arv og at opretholde status quo, men at oversætte den til en form, der afspejler deres nye status og viser deres potentiale for samfundet som kristne i dag - synligt til stede og aktivt bidrager, " fortsatte Moench .

"Dette skulle afspejles i et karakteristisk design, der tog den traditionelle kirkes arkitektur som udgangspunkt, men også legemliggjorde dette paradigmeskifte i samfundets vision af sig selv."

Image

Bygningens højde og form blev kontrolleret af højden begrænsninger. Men det var muligt at folde strukturens vægge for at skabe en markant form, der adskiller den fra de omkringliggende bygninger.

Hele bygningen er beklædt i lyserød rullesten, hvilket giver den en karakteristisk form og farve.

"Visuelt komplementerer denne energiske og ungdommelige farve den velalderne tyngdekraft i den gamle kirkes granitblokke og udtrykker den generationsændring i menighedens udvikling, " sagde Moench.

Image