Anonim
Image

Jean-Paul Viguier afslutter bygningen i Banque de France med høj sikkerhed

Den franske arkitekt Jean-Paul Viguier valgte hvidt perforeret metal til at beklædde de tre monolitiske volumener af et sikkert kontantbehandlingscenter til en bank i Paris.

Jean-Paul Viguier et Associés fik til opgave at renovere et par eksisterende bygninger og indføre en ny sikker facilitet til Banque de France, som forventes at håndtere over en milliard pengesedler.

Paris-La Courneuve fiduciærcenter ligger på stedet for den tidligere Babcock & Wilcox-fabrik i Seine-Saint-Denis-distriktet i det nordlige Paris.

På fire hektar store industriområder, der grænser op til en motorvej, var i vid udstrækning blevet brugt i de sidste par årtier, og beslutningen om at lokalisere bankens tillidscenter er del af en bredere fornyelse af området.

"Fiduciary Center skaber en dialog mellem hver enhed i området, men også med et bredere miljø, " sagde arkitekterne.

"Det er et spørgsmål om en arkitektonisk åbenhed på et sted, hvor den primære funktion netop er at være fuldt forseglet."

Det centrale i arkitekturprojektet er et 26 meter højt tårn, der er beskrevet af arkitekterne som et pengeskab. Tårnet og to tilstødende kubiske volumener er beklædt i hvidt metal med forskellige overfladestrukturer for at hjælpe med at nedbryde de monolitiske masser.

Fasaderne på den største struktur er dannet af perforerede paneler, der producerer et subtilt mønster af lys og skygge. Effekten ændres hele dagen, afhængigt af mængden af ​​sollys, der falder på overfladerne.

Beklædningens mønstre og strukturer er beregnet til at afbøde bygningernes robuste og defensive karakter, hvilket var et centralt aspekt af den overordnede brief.

De solide strukturer, der huser de sikre områder, er arrangeret omkring en trekantet gårdhave, der giver personalet et afsondret udendørs rum.

Det centrale hulrum er også foret med vinduer, der giver dagslys mulighed for at strømme ind i de omkringliggende værelser, herunder et cirkulationsrum og foyer med en trappe, der stiger op ad den ene side.

På hjørnet af stedet er en ny parkeringsplads flankeret af de eksisterende Babcock-bygninger, der blev opført i 1923 og 1987.

Disse to strukturer, der vender mod det nye anlæg, er blevet omdannet til kontorer og er forbundet sammen for at danne en samlet bygning, der er tilgængelig for offentligheden.

Image