Anonim
Image

"London har en ambition om kvalitet af boligbyggeri, som vi ikke har set siden 1970'erne"

London går ind i en selvsikker ny æra med offentlig bolig, siger Paul Karakusevic takket være boligprojekter med banebrydende nye økonomiske modeller.

Den store årsag til den globale by i det tidlige 21. århundrede er offentlige boliger . Mens nye museer, gallerier og smukke engangshuse fanger opmærksomhed overalt i verden, er det overkommelige boliger, der er den grundlæggende mulighed for byens fremtidige sundhed og livskraft.

Efter næsten fire årtier med nyliberal boligpolitik vågner London op af, at dens fremtidige velstand afhænger af at tackle en alvorlig boligkrise og forværre uligheden. For at gøre det genoptager det offentlige boliger og omfavner nye arkitektoniske tilgange, og dets lokale demokrati spiller igen en central rolle i levering.

London gav verden offentlige boliger i form af rådets gods

I slutningen af ​​1800-tallet fødte London storbykommunisme. Det gav verden offentlige boliger i form af rådets gods, og med det nogle af de fineste, mest innovative boliger, som verden havde set.

Men i 1970'erne, da den britiske økonomi vaklede, begyndte det store byprojekt med boliger til at smuldre, inflationen steg kraftigt og finansieringen blev uarbejde. Derefter i 1980'erne fulgte et UK ledet af Margaret Thatchers konservative regering eksemplet med USA og flyttede boligforsyningen fast til højre for politik. Dermed gik Storbritannien væk fra offentlige boliger, faktisk hele ideen om den offentlige by, og det henvendte sig næsten udelukkende til markedskræfterne til at bestemme dens urbane fremtid.

Resultatet for London i begyndelsen af ​​det 21. århundrede er ligesom globale byens samtidige som New York eller San Francisco et blandet og polariseret bylandskab.

Byens økonomi er blevet fuldstændig transformeret. Det er begavet med en af ​​de mest forskelligartede og elastiske kreative økonomier i verden i centrum af de globale kapitalstrømme, der manifesteres i en stadigt skiftende skyline af kommercielle tårne ​​og en af ​​de hurtigst voksende befolkninger i enhver kapital i Europa.

Imidlertid er afvekslingen for Londonere sammen med enhver inden for en 45 minutters togrejse af byen den dyreste bolig i Europa. For mange går omkring halvdelen af ​​al den månedlige indtjening på husleje eller tilbagebetaling af pant.

Med en kronisk mangel på virkelig overkommelige boliger forværrer høje priser og stigende leveomkostninger boligerne på ventelister, skubber folk ind i midlertidig indkvartering og øger hjemløshed. Lokale myndigheder i byen er nu belastet med voksende regninger om social pleje, og mange mennesker bliver indkapslet i frygtelige og utilstrækkelige midlertidige boliger i den private lejesektor, som er en af ​​de mest uregulerede i Europa.

Londons bydel leverede hundreder af tusinder af hjem i efterkrigstiden

Disse alvorlige konsekvenser påvirker nu byens funktionsevne. Nøglemedarbejdere med lave indkomster bliver tvunget til at rejse timer i døgnet for at arbejde, mens familier med lav til mellemindkomst forlader byen, da anstændigt indkvartering bliver sværere at finde. Situationen og folks frustration skifter britisk bypolitik.

Som svar på udbredt markedssvigt med at skaffe tilstrækkelige boliger til det krævede antal viser Londons lokale kommunale bydele nu, at selv med de begrænsninger og opvarmede forhold i den britiske hovedstad, er en anden boligverden mulig. Det giver værdifulde lektioner for byer over hele verden.

Oprettet i 1965 leverede Londons bydel hundreder af tusinder af hjem i efterkrigsårene via direkte subsidier og styring af lejeindkomststrømme. De bestræbte sig på at skabe blandede samfund, der er knyttet til lokale økonomier og andre offentlige tjenester, ved at tilvejebringe en række boliger til alle slags behov og så lav indkomstindkomster. Fra slutningen af ​​1970'erne, i tråd med hårde betingelser for et enormt lån fra Den Internationale Valutafond (IMF), der reddet den britiske økonomi, blev subventioner rullet tilbage, og efter 1980 forsvandt de mere eller mindre helt.

I et nedadgående mønster, der blev vidne til i mange nordamerikanske og europæiske byer, kollapsede de offentlige boligprogrammer, boligsikkerheden for mange mennesker blev fjernet, og årtiers akkumuleret offentlig designkapacitet og ekspertise gik tabt. I de fleste af de resterende årtier, der fulgte, var Londons bydeles rolle simpelthen at lette og muliggøre aktiviteterne på det private marked, for eksempel at sælge store mængder jord med rabat og overføre offentligt bebyggede boligmasse til non-profit boligsammenslutninger, da lokalt ledede styrings- og vedligeholdelsesregimer mislykkedes.

Det behøvede ikke være sådan.

Faktisk forfulgte europæiske byer som Wien helt forskellige kurser, og situationen i disse byer er vidt forskellige. I tilfælde af Wien har der været overhovedet støtte til offentlig-ledede boligprogrammer og storstedsprojekter i byer i over 50 år. I dag bor omkring 60 procent af indbyggerne i offentlige boliger, og det er tilgængeligt for middel- og lavindkomstindtægter.

Wienerne har nogle af boliger af bedste kvalitet og højeste levestandard overalt i verden; mens der er pres, er der ingen boligkrise. I dag fører byen tilsyn med projekter, der også letter samarbejds- og samfundsstyrede boliger som en del af de overordnede byplaner.

Kvarterer som Hackney er nu ansvarlige for sofistikerede og meget nuancerede boligprogrammer

Oprindelsen af ​​boligændring i London ligger i 2007, da Storbritanniens daværende Labour-premierminister Gordon Brown startede en proces, der betød, at Londons bydele kunne låne penge mod værdien af ​​deres jord og lejeindkomster. Dermed gav han dem adgang til midlerne til at tackle nye boligprogrammer for sig selv og dermed begynde at bygge.

Siden denne tid har bydele som Hackney i den østlige del af byen og Brent, Camden og Enfield i nord taget initiativet og er nu ansvarlige for sofistikerede og meget nuancerede boligprogrammer, der leverer nogle af de bedste nye hjem overalt i England.

I løbet af de sidste 15 år har min praksis Karakusevic Carson Architects samarbejdet med Hackney og 12 andre bydele om, hvad der nu fremstår som en selvsikker ny æra med offentlig bolig.

Omfavner en række strategier, herunder renovering af lagre, strategisk udfyldning og stor renovering af boliger, bruger de deres egne jord og erhverver nye steder for at vende år med underinvestering. Derudover udvikler bydele ved hjælp af Greater London Authority - Londons strategiske øverste regeringsniveau - og borgmester Sadiq Khan kommuner inden for design og udvikling inden for husholdning. Det er en ambition for kvalitet af boligbyggeri, som Storbritannien ikke har set siden 1970'erne.

En vigtig forskel i denne nye generation af projekter har været en tilbagegang til det offentlige ansvar og tilsyn, der opretholdes til konstruktionsfasen, som har holdt standarderne høje. Dette enkle skift er vigtigt for den langsigtede succes og forvaltning af boligmassen. Ved at beholde arkitekter og kontorister har værker sikret, at værdi for pengene, kvalitet og designintensitet opretholdes og leveres.

For at opnå boligantal og sikre, at store grunde er økonomisk levedygtige inden for begrænsede distriktsøkonomi, har krydssubsidiering været nødvendigt. Hvor dette forekommer, arbejder bydele undertiden sammen med partnere i den private sektor for at udvikle ejendomme til salg, der hjælper med at finansiere fremtidige udviklingsstadier, indføre en blanding af hjemmetyper og understøtter en række lokale samfundsfaciliteter og infrastruktur, såsom nye parker, fritidsfaciliteter eller skoler.

Dette var tilfældet med Kings Crescent og Colville godser i Hackney, to naboprojekter, vi har arbejdet på i de sidste otte år. På trods af meget usikre tider og en æra med rådets nøjesomhed, ønskede Hackney at opfylde sine løfter om at give beboerne nye hjem. Gennem krydssubsidiering kunne rådet fremføre flere faser af blandede huse, som lejere og lejere nu begynder at flytte ind til. Ved at rådet holder sig i kontrol og administrerer projektet har vi været i stand til at designe de nye lejede ejendomme til en meget generøs standard, og de er bygget ved hjælp af den højeste kvalitet af materialer af ekstremt dygtige bygherrer på tæt kontrollerede kontrakter.

Der er nu projekter, der nu undersøger nye typer blandinger, som ligesom i Wien, understøtter muligheder for samfund og selvopbygning sammen med marked og direkte offentlig levering på tværs af alle typer af ejendom, hvilket sikrer, at al værdi bevares af byen.

Hvis denne nye æra med offentlige boliger skal lykkes, i London eller andre steder, har den brug for mere end finansiering

Denne nye generation af offentlige projekter og deres udviklingsmodel er ikke uden dens kritikere. Debatten i London er og fortsætter med at blive farvet af en række ordninger, hvor de lokale beboere, der er underlagt omlægning af ejendom, er blevet behandlet dårligt, hvilket skaber forståelig mistanke og rejser lokale spændinger. For at processer skal forbedres, skal disse sager studeres og forstås. Men mange flere bydel arbejder med succes med støtte fra langt de fleste af deres lokalsamfund og leverer løfter, der blev givet dem for forbedrede eller nye hjem.

I oktober sidste år vendte den britiske regering mange år med indlejret ideologisk modstand mod, at den offentlige sektor blev en vigtig del af boligudbuddet og løftede loftet for lån til boroughs. Dette er yderst velkommen og en anerkendelse af omfanget af udfordringen både i London, men også i Storbritanniens næste største byer som Manchester, Bristol og Birmingham.

Det betyder, at i fremtidige byer, i mangel af meningsfulde underlag, muligvis kan handle uafhængigt og med en stærkere grad af borgerlig autonomi for at få adgang til større finansiering og tackle et større antal projekter for sig selv. Hvis denne nye æra med offentlige boliger skal lykkes, i London eller andre steder, har den imidlertid brug for mere end finansiering.

Den fremtidige sundhed og vitalitet i London og byer som den afhænger af et grundlæggende langsigtet holdningsskifte i holdningerne til de offentlige boligers rolle, men også den offentlige sektors evner til at levere god urbanisme. Modstandsdygtige byer er steder, der passer på deres borgere og inkuberer muligheder. Londons nye generation af offentlige projekter fremmer sådanne værdier og demonstrerer, at ændring er mulig, selv midt i politisk og økonomisk modgang. De repræsenterer en ambition ikke blot for hjem til overkommelige priser, men grundlæggende principper for byudvikling og offentlig handling, der er født ud af at tænke langsigtet, omfavne designkvalitet og arbejde med og for lokalsamfund og borgere.