Anonim
Image

MoMA modtager større donationer af værker fra Herzog & de Meuron

Herzog & de Meuron har begav New Yorks Museum of Modern Art et udvalg af sine modeller, tegninger og andet materiale, der dokumenterer 24 års projekter fra det Pritzker-prisvindende schweiziske arkitektfirma.

Image Herzog & de Meurons donation til MoMA inkluderer tegninger og modeller af ni byggede og ubygde projekter, herunder Elbphilharmonie Hamborg 2016

Donationen indeholder materialer relateret til ni byggede og ubygde projekter udviklet af firmaet mellem 1994 og 2018. Disse inkluderer Dominus Winery 1998 i Napa Valley, Californien, parkeringspladsen 1111 Lincoln Road i Miami til Elbphilharmonie 2016 koncertsal, der demonstrerer det store omfang af projekter, der gennemføres af studiet.

Begavet til museets samling af Jacques Herzog og Pierre de Meuron Kabinett - den velgørende organisation oprettet af de schweiziske arkitekter i 2015 - materialer består af en blanding af 23 fysiske genstande sammen med digitale skitser, undersøgelser og modeller. Donationen indeholder også "arkitektoniske fragmenter" valgt af Herzog og de Meuron for at detaljere designprocessen for hvert projekt.

Image Virksomheden valgte en bred vifte af materialer til at præsentere designprocessen for hvert projekt, ligesom denne digitale model af Elbphilharmoniens tekniske bygningstjenester

MoMA har til hensigt at udstille de nye aktiver, når dens Diller Scofidio + Renfro-designet renovering afsluttes næste år. De vil blive vist sammen med materialer fra fire ældre projekter af firmaet, oprettet mellem 1988 og 1997, og et "designobjekt" fra 2002 allerede i museets samling.

Image Denne præsentationsmodel af Kramlich Residence and Collection er blandt 23 fysiske objekter, der leveres i sættet

"I mere end tre årtier har Herzog & de Meurons praksis været en enestående og definerende stemme i diskursen om moderne arkitektur, " sagde Martino Stierli, MoMAs hovedkurator for arkitektur og design, i en erklæring.

"Takket være kontorets generøsitet og Jacques Herzog og Pierre de Meuron Kabinett vil vi være i stand til at inkludere disse nøgleværker af moderne arkitektonisk produktion i vores skiftende samlingsskærme, når museet åbner sine nyligt udvidede gallerier i 2019."

Image En række "arkitektoniske fragmenter", som dette facadepanel fra Eberswalde tekniske skolebibliotek, har også

Etableret i Basel i 1978 har det schweiziske firma modtaget mange store arkitektoniske priser, herunder Pritzker-prisen i 2001 og Stirling-prisen for Londons Laban Dance Center i 2008.

Virksomhedens portefølje inkluderer høje profilerede kultur-, bolig- og offentlige bygninger - hvoraf mange er med i MoMAs gave - såsom omdannelse af et gammelt kraftværk til CaixaForum kunstgalleri i Madrid, den Jenga-lignende 56 Leonard-skyskraber i New York, og det 226 nationale stadion til de olympiske lege i 2008 i Beijing.

Image Denne skalamodel repræsenterer Lincoln Road-parkeringspladsen 1111 i Miami Beach, Florida

Blandt andre projekter, der er detaljeret i sættet, er Kramlich Residence and Collection i Oakville, Napa Valley - det eneste hjem i donationen - og Eberswalde Technical School Library.

Denne praksis tæller også Londons Tate Modern og Miamis Pérez Art Museum blandt de mest kendte bygninger og har en række store projekter, der for nylig er afsluttet eller i gang. Disse inkluderer Tai Kwun kunst- og kulturarvscenter i Hong Kong og planer for revision af Vancouver Art Gallery - som ville være det første projekt i Canada.

Image De mange etager i den Jenga-lignende 56 Leonard Street er vist i disse planer