Anonim
Image

Bernard Dubois kanaliserer barndomshukommelser til Aesop-interiøret i Bruxelles

Særlige, gule belgiske klodser fra 1930'erne og 1960'erne fortolkes i denne butik designet af arkitekten Bernard Dubois til hudplejemærket Aesop.

Den nye Aesop-butik i Bruxelles 'Rue de Namur besætter gadeniveauet i en bygning på seks etager og har et interiør, der er dækket af gule mursten, suppleret med børstede aluminiumsoverflader.

Bernard Dubois designet Aesop-butikken i Bruxelles

De gule mursten er en direkte henvisning til det karakteristiske murværk, der blev brugt i bygninger over hele Belgien i 1930'erne og igen i efterkrigstiden. Men snarere end at lægge dem vandret, valgte arkitekt Bernard Dubois at arrangere dem lodret.

”Jeg tror, ​​at de fleste belgiere har en virkelig velkendt følelse af denne gule mursten, ” fortalte Dubois til Dezeen.

"Uanset hvor de ser det, får det dem til at føle sig hjemme, fordi det minder dem om børneferier på det regnfulde Nordsøen. Men disse mursten kan være meget smuk, og ingen har brugt dem i de sidste 30 år."

Image Dubois brugte de gule mursten typisk for den belgiske arkitektur fra 1930'erne og 1960'erne

I deres oprindelige brug blev lodrette mursten brugt til bygningens overligger for at hjælpe med at navigere i kurver. Dubois 'interiør har en buet synkeenhed og tæller, så det lodrette arrangement lod mursten følge formen på designet.

Arkitekten vendte dette mønster for at markere toppen af ​​hver hyldeudsparing. Mønsteret ændres igen for at skabe en parketeffekt på gulvet.

Mursten fremstilles ikke længere, så montørerne skærer hver mursten ned for hånd

"Det er et helt spil at bruge meget velkendt arkitektur, men at bruge denne omvendt til at gøre et interiør ud af noget, der normalt ville være på det ydre, " forklarede arkitekten, som tilføjede, at det lodrette arrangement også var en henvisning til ferie hjem i varmere klima.

"Bare ved at skifte retning, giver vi en næsten tropisk følelse af denne ekstremt belgiske, Nordsøen, grå kontekst, " sagde han.

Rummet har indlagte hylder, der viser mærkevarens produkter

Teglstenene fremstilles ikke længere i den smalle briketteform, som Dubois havde brug for for at få dem til at passe nøjagtigt inden i interiøret.

En producent citerede otte uger for at fremstille dem, men dette ville have overskredet tidsrammen for hele projektet, så byggevirksomheden, der var ved at bygge projektet, skar standardmursten til størrelse individuelt. Dubois beskrev tilgangen som besættende.

”Det var en virkelig teknisk ting, ” sagde han. "Teglstenene begynder på venstre væg, og derefter fortsætter de tilbage. Det er et begrænset antal mursten. Så det hele blev designet på en ekstremt præcis måde, så vi ikke skulle klippe en enkelt mursten."

Den forreste del af butikken indeholder dobbelt håndvask, betalingsdisk og indbyggede hylder til Aesops produkter.

Der er monteret en vask, bord og træstole bagpå butikken

En smal korridor fører til en ekstra plads bagpå med køkken, vaskerum, opbevaring lavet af egetræ og træpladser til personale og kunder.

Butikets loft er malet med en skinnende glans - et nikk til den blanke maling, der ofte blev brugt i badeværelserne i typiske belgiske sommerhuse i 1960'erne og 1970'erne.

Overflader kompletteres i børstet aluminium som reference til belgiske moderne huse

De børstede aluminiumsoverflader er en henvisning til originale fittings fra disse moderne huse samt borde af det belgiske designikon Maarten van Severen.

"Det er en masse små henvisninger til ting, vi kan lide, og som vi føler er meget lokale på en eller anden måde, " sagde arkitekten. "[Henvisningerne] ville ikke give mening for nogen, der ikke er særlig fortrolig med det, men når de er sammensat giver de [en anden slags] mening."

Image Det ydre af butikken har et indrammet vindue i mørk blank maling

Aesop er kendt for sin tilgang til butiksdesign, uden to grene det samme. Det arbejder jævnligt med lokale arkitekter og designere for at skabe dets interiør.