Arkitektur

Feilden Fowles afslutter besøgende i Yorkshire Sculpture Park

Feilden Fowles afslutter besøgende i Yorkshire Sculpture Park
Anonim
Image

Feilden Fowles afslører Weston besøgende i Yorkshire Sculpture Park

Et galleri, tolkningsrum, restaurant og butik designet af Feilden Fowles er åbnet i Yorkshire Sculpture Park i det nordlige England.

Weston er et besøgende center, der markerer indgangen til Yorkshire Sculpture Park - et friluftsgalleri i West Yorkshire, der inkluderer værker af adskillige internationalt anerkendte kunstnere, herunder Henry Moore og Barbara Hepworth.

Image

"Bygningen er designet til at have minimal indflydelse på det historiske landskab og tjene som et subtilt og respektfuldt vartegn på den østlige grænse af skulpturparken, " forklarede Fergus Feilden, direktør for Feilden Fowles.

"Set fra broen over søen er det imidlertid klart en markant menneskeskabt indgriben på kanten af ​​parken, den eneste sande horisontale i det barske parkland, " fortalte han aan Dezeen.

Image

Sammen med markering af den østlige indgang til parken indeholder besøgende centret en central lobby med et gallerirum og butik på den ene side og toiletter og en restaurant på den anden.

Bygningen er oprettet på linje med parkens grænse og har to forskellige ansigter. Den østlige facade, der vender ud af parken, og besøgende ser, når de ankommer, er en solid betonmur, der kun er punkteret ved indgangen. I modsætning hertil vender en stort set glasfacade mod parken.

Image

"Der er to stærkt kontrasterende højder, der svarer til deres kontekst, " sagde Feilden.

"Mod øst har vi en enkel monolitisk væg, der giver en akustisk buffer eller en mur af stilhed, som besøgende passerer igennem. Dette koncept blev inspireret af store stykker landkunst, herunder Double Negative af Michael Heizer og Observatorium nummer 5 af Robert Morris, ”fortsatte han.

"I modsætning hertil åbner den vestlige højde til parken med en fejende kurve og glaseret højde, der omfavner hjorteparken."

Image

Besøgscentrets vægge er konstrueret af lagdelt pigmenteret beton, hvor køkkenet og toilet er anbragt inden i den solide østlige væg og gallerirummet indpakket i materialet.

En ret betonboks, der er faldet ned i de pigmenterede beton ydre vægge, indeholder galleriet, der er oplyst ovenfra med en række savtandede taglamper.

Med udsigt ud mod parken er restauranten indeholdt i en træramme glasboks.

Image

Weston, der ligger i et historisk stenbrud, var designet til at have en lille indflydelse på parken som muligt og være sympati for de eksisterende bygninger i landskabet i det 18. århundrede Bretton Estate.

”Stenbruget gav en beskyttet depression i det land, hvori vi kunne placere bygningen og indlejre gallerirummet dybt inde i bjergskråningen, ” sagde Feilden.

"Tonerne og strukturerne i sten og grundfjelllagene, vi udtrådte, informerede om den lagdelte betonvæg og -toner, som var resonans for de lokale møllestenkornvægge og kalksten i stenbruddet."

Image

Inde i bygningen har Feilden Fowles forsøgt at holde bygningens finish let at skabe en beskyttet, intim atmosfære.

"Bygningen indrammer nøgleudsigterne over hjorteparken mod søen og Bretton Hall, mens den har en markant hjemlig fornemmelse og skala, " sagde Feilden.

"Denne hjemlige og intime følelse kommer fra brugen af ​​naturlige materialer, tømmerne af træet, træfiber akustisk soffit og den ecomortar kalkpuds. Udvalget af møbler, service og inkludering af en pejsovn bidrager yderligere til indenlandsk fornemmelse og rumskala. "

Image

London-baserede Feilden Fowles blev grundlagt af Fergus Feilden og Edmund Fowles i 2010. Weston er studiets højeste profilprojekt til dags dato.

Det er et af flere besøgende, der for nylig er afsluttet rundt om i verden, sammen med en bygning, der byder gæsterne velkommen til det tidligere hjemsted for den franske premierminister Georges Clemenceau i det vestlige Frankrig og et velkomstcenter for en dinosaur-fossilpark i Texas.