Arkitektur

Badeværelser med glasfront er midterste scene i Kyoto hjem

Badeværelser med glasfront er midterste scene i Kyoto hjem
Anonim
Image

Badeværelser med glasfront er midterste scene i Kyoto hjem

Arkitekturstudio 07Beach har placeret et badeværelse ved siden af ​​en central gårdsplads i midten af ​​dette hus i Kyoto for at give kunderne en følelse af "udendørs badning" i deres eget hjem.

Japan- og Vietnam-baserede 07Beach skabte huset på et tæt sted i byerne uden plads til en have og meget få områder til vinduer på de ydre vægge.

For at bringe lys ind i huset arrangerede studiet værelser omkring en himmeloplyst gård beplantet med et træ.

”Klienterne foretrækkede en åben plan, hvor de kunne se deres tre børn, ” forklarede arkitektstudiet.

"Huset blev designet som et stort rum, hvor den dobbelte højde stue blev placeret i midten, så de kan se, hvem der gør hvad."

Dette inkluderer at se, hvem der er i badeværelset, som er beklædt med grønne fliser for at fremkalde følelsen af ​​at være i en skov. Ved siden af ​​er et lille, privat toiletrum.

"Selvom en gardinstang blev oprettet i badeværelset, bare hvis det ser ud, ser det ud til, at familien blev vant til det udsatte badeværelse, og stadig bruger det uden et gardin, " forklarede studiet.

I den nordlige ende af dette centrale rum er garagen og indgangen, mens et sydvendt soveværelse er på bagsiden af ​​huset.

En trappe løber langs den østlige kant af gårdspladsen op til børnenes soveværelser sammen med et tatami-rum - et enkelt møbleret traditionelt japansk værelse med et gulv dækket af tatamimåtter, der er omgivet af en glidende træskærm og har sydvendt balkon.

Image

Træstrukturen i hjemmet er overladt i vid udstrækning, på det øverste niveau og danner et gitter, der indrammer den spaltede trævæg i tatamirummet og shoji-skærmen udover, der fører videre til balkonen.

Lofterne er beklædt med træpaneler, og trapper og balustrades er også konstrueret med træ. Enkle hvide vægafslutninger hjælper med at få rummet til at føles så let som muligt.

"Finish blev valgt til at afbalancere husets moderne struktur med traditionel japansk stil, i tråd med klientens præferencer, " forklarede praksis.

07Beach blev grundlagt af Joe Chikamori, som studerede i Tokyo inden grundlæggelsen af ​​praksis og flyttede til Ho Chi Minh City.

Denne praksis tilføjer ofte karakterfulde elementer til deres design, såsom denne renovering af et hus i Vietnam, som giver en separat lille trappe til ejerens hunde.