Anonim
Image

Johan Sundberg tilføjer konkret spa til det svenske gods fra 1500-tallet

Johan Sundberg Arkitekter og Blasberg Andreasson har bygget Andrum, en konkret spa med udsigt til grunden til en århundreder gammel ejendom i Höör, Sverige.

Det trappede betonvolumen sidder på den vestlige kant af godset løst lukkede indre have. Det er indbygget i en skråning, der løber ned mod en lavere park.

Johan Sundberg Arkitekter og Blasberg Andreasson designet spaet kaldet Andrum, der oversættes som "åndedrætsværelse", til at være et beroligende sted.

Image

"Bygningen er designet på grundlag af sensuelle indtryk - lys, aroma og smag, akustik og berøring, " sagde arkitektstudiet.

"Materialerne opbevares i deres originale form så vidt muligt, og sammen danner de en enhed, der på én gang er blød talt og smuk."

Image

Andrum er en række forbundne værelser med forskellige spa-faciliteter, herunder bade, indendørs og udendørs swimmingpools, en sauna, et dampbad og en vandfaldoplevelse samt behandlings- og yogarum.

En fastholdt palet er blevet brugt til at skabe det enkle interiør, der primært har udsatte betonvægge, stengulve og spaltet træloft.

Åkersbergs Stiftsgård går tilbage til 1500-tallet og blev kraftigt renoveret i 1900-tallet og er nu hjemsted for et konferencecenter, kapel, hotel, vandrerhjem, restaurant, som alle administreres af den svenske kirke.

Andrums form blev designet af fremgangsmåden til at være "underordnet de eksisterende strukturer" og er grovt opdelt i to halvdele.

Image

Mod vest, vender mod gården med vinduer i fuld højde, er de mindre behandlingsrum og personaleområder.

Denne facade er artikuleret af tynde træsøjler, udtænkt som en fortsættelse af en kolonnade dannet af kapellet og vandrerhjemmet på hver side. Alle tre bygninger sidder løst omkring gården.

Mod øst, på lavere niveau, er et dobbelthøjde glaseret rum, der huser et hvileområde og pool med udsigt over det omgivende naturlandskab, siddende på toppen af ​​en solid betonbase.

"En arkade, der flankerer den indre haves vestlige side skaber bygningens foyer, " sagde arkitektstudiet.

"Fra dette rum vandrer man ned til et lavere plan udgravet delvist fra bunden. I disse højloftede værelser er der kontakt med naturen på alle sider."

Image

Ideen om en kolonnade fortsættes igennem til det nederste hvileplads, hvor tynde betonsøjler opdeler ansigtet i glaserede strimler.

Mod syd er der skabt et mere afsondret terrasseplads, der sidder på en stenplatform. Terrassen har en udendørs pool, der har en endnu tættere forbindelse til den omkringliggende park.

Image