Arkitektur

University of Chicago Center Hong Kong af Revery Architecture slanger gennem bjergskråningen

University of Chicago Center Hong Kong af Revery Architecture slanger gennem bjergskråningen
Anonim
Image

Revery Architecture designer slangeglascampus på bjergsiden af ​​Hong Kong

University of Chicago Center Hong Kong af Revery Architecture er en glaseret, krummet bygning, der ligger på slanke betonbånd på en stejl, træbevokset bjergskråning.

Stående over Mount Davis og med udsigt over dramatiske udsigter mod havet, er campus blevet udtalt som et "træhus af viden" af Revery Architecture - tidligere Bing Thom Arkitekter.

Image

University of Chicago Center Hong Kong er beliggende på et arvbeskyttet sted, der tidligere blev besat af en militær facilitet og et tilbageholdelsescenter. Nogle af arvlistede strukturer fra denne æra er stadig tilbage på stedet.

Den tre-etagers glas beklædt form løber langs konturerne af sin bjergside og omslutter tre af disse arvebygninger.

"Designmandatet var at respektere både de eksisterende arvbygninger og det komplekse naturlandskab, inklusive stedets offentlige vandrestier, " sagde studiet

"Dette førte til beslutningen om at" flyde "projektet over de historiske rester og frodige træer, hvilket mindsker forstyrrelse af det økologiske landskab."

Disse fredede bygninger er blevet restaureret og eftermonteret i en studerendes lounge og klasselokale.

Et glasvolumen huser yderligere klasseværelser, kontorer, et udstillingsrum og en kantine og sidder på ikke-perkussive bunker, der er specialdesignet af Arup for at sikre minimal påvirkning af jorden.

Et centralt punkt i dette naturlige landskab var et 75 år gammelt flammetræ, hvor bygningens dæk krummer sig for at skabe et offentligt rum til træning og tai chi.

"En krumformet form, der blidt væver det akademiske program ind i konturerne af stedets vanskelige terræn, der kun rører ved steder med mindst indtrængen, " tilføjede de.

Image

På anden sal er denne glasform trukket tilbage i midten for at gøre plads for arvekonstruktionerne og skabe et stort, beplantet terrasseplads med udsigt over landskabet.

Glasfasaden er dækket med et rytmisk solskyggemønster for at forhindre overophedning.

Image

Det indre er blevet holdt minimalt med eksponerede betonvægge og tømmergulve, hvilket skaber et simpelt baggrund for den panoramiske udsigt.

Projektet var et af de sidste, som den afdøde kinesisk-canadiske arkitekt Bing Thom arbejdede før hans død i 2016. Det nu omdøbte studie afsluttede for nylig det aluminiumsklædte Xiqu Center i Hongkongs vestlige Kowloon-distrikt i samarbejde med Ronald Lu & Partners.