Arkitektur

Guillermo Acuña fronterer sin fjerne chilenske tilbagetog med stor trætrappe

Guillermo Acuña fronterer sin fjerne chilenske tilbagetog med stor trætrappe
Anonim
Image

Guillermo Acuña fronterer sin fjerne chilenske tilbagetog med stor trætrappe

Arkitekt Guillermo Acuña har føjet en bred trætrappe til et gammelt naust som en del af hans selvdesignede tilbagetog på en fjern bløff i Chile.

Image

Acuña kompletterer ejendommen på den fjerntliggende halvø Isla Lebe, som ligger lige ved Chiloe-øhavets Rilan-bugten i det sydlige Chile. Denne del af Los Lagos-provinsen er kendt for sin idylliske kystindstilling og naturlige skønhed.

"Den lille ø på 5 hektar kigger mod fjordene og kanalerne, der udgør Ørkenens øhav, mellem Michinmahuida og Corcovado-vulkanerne, " sagde Acuña i en projektbeskrivelse.

Image

"Hver sjette time tømmes der store masser af vand, og tømmer derefter horisonten og forbinder og frakobler øen fra den nærliggende kyst, når havbunden vises og forsvinder næsten uden varsel, " tilføjede han.

Image

Huset, der hedder Isla Lebe, består af tre pavilloner, der er forbundet med hinanden og den nærliggende strand via trapper og strandpromenader, der skærer gennem den omgivende vegetation. Deres enkle trækonstruktioner er dækket af lerkesild, en løvfældende art, der har fået en sølvfarvet patina fra den salte luft.

Den største af de tre strukturer er et ombygget bådehus, hvortil Guillermo Acuña tilføjede en ekstra etage med to separate levende suiter ovenfor.

En stor trapesformet trappe forbinder de to niveaus respektive terrasser og tjener også som raked siddepladser med udsigt over landskabet omkring halvøen.

Jordoverfladen, hvor både tidligere blev opbevaret, blev omdannet til køkken og spisestue. Væggene, loftet og gulvet er alle malet rødt, mens antikke møbler og memorabilia giver dette rum en festlig og unik atmosfære.

Image

”Jeg gjorde det, fordi der er en indfødt busk, der vokser rundt om huse kaldet Chilco, som har levende røde blomster, ” fortalte Acuña til Dezeen. Hvad angår møblerne, forklarede han, at mange af objekterne blev reddet fra en nærliggende kirke, der blev ødelagt i et jordskælv.

På øverste niveau udvides arkitekten hjemmet med en lignende trækonstruktion. Denne gang efterlod han materialet i sin naturlige farve og skabte en mere dæmpet fornemmelse af soveområderne ovenpå.

To yderligere boliger er bygget tæt på den oprindelige bygning. Komplekset blev bygget gradvist mellem 2010 og 2018, men alle bygninger bruger et lignende sprog i tunge trækonstruktioner med udsat struktur og malede røde accenter.

"Enkelt og stramt oplever de uroligheden i miljøet, så det ikke er nødvendigt meget andet for at bo på dette sted, " sagde Acuñas projektbeskrivelse.

Interiøret har generøse glaserede værelser med udsigt til vandet og de omkringliggende indløb fra alle rum. Strukturens enkle trædetaljer bliver udsat for hele projektet.

Andre badehuse i Chile inkluderer en bolig i glas og metal nær byen Puerto Montt af Ignacio Correa og et projekt i Los Lagos af Equipo Cazu Zegers, der trækker fra improviserede telte oprettet af skovhuggere i områdets skove.