Anonim
Image

Woods Bagot CEO's robuste strandhus udvikler sig igen

Arkitekturstudio Woods Bagot har afsluttet den seneste etape i et forvitret badehus i Australien, der har været 20 år i produktion.

St Andrews Beach Villa blev designet som et hjem for Woods Bagot CEO Nik Karalis og begyndte i 1999 som en enkel hytte på Mornington Peninsula.

Image

I årenes løb har det gradvist udviklet sig til, hvad der nu er en villa med fem soveværelser med en pool, cabana, drivhus og dæk i fuld bredde.

"Levetid for design i historiske huse er ikke usædvanligt - mange europæiske villaer tog 10-30 år at bygge, " fortalte Karalis til Dezeen.

"I vores tilfælde var det en kombination af stigende familiens behov og også en detaljeret forståelse af sted og kontekst."

Image

Med tiden er St. Andrews Beach Villa blevet tilpasset og ændret til at tackle det udfordrende sted.

Halvøen er udsat for intens vind, skiftende sandklitter konstant og en høj koncentration af salt i atmosfæren, hvilket fremskynder korrosion af materialer.

Image

"Projektet kunne ikke transporteres andre steder i verden, " sagde Karalis.

"Det er en bygning, der er intenst følsom over for sted, der mest anerkendes af lokalbefolkningen og surf-samfundet."

Image

St Andrews Beach Villa er en enkel stålkasse hævet på understøtter med en panoramisk beboelsesrum, der vender mod syd-vest mod havet.

Et 25 meter bredt trappet dæk klippes igennem af en passage, der fører ind i undersiden, skåret ned for at give et mere intimt, beskyttet rum.

Image

Villaens indgang sidder på sin beskyttede bageste facade, hvor en stålramp fører op til et modtagelsesområde og også til poolen og cabana.

Soveværelser sidder arrangeret langs denne mere beskyttede nordlige side af planen, mens den glaserede front giver langt mere eksponering.

Image

Dette tema med kontraster fortsætter i udvendige finish. Villaens bagside og sider er beklædt med en regnskærm af jarrah-træpaneler, gennem hvilke nordlys kan filtrere ind.

Indvendige finish er skabt gennem en blanding af nyere elementer og gamle, slidte materialer fra St Andrews Beach Villa's tidligere iterationer

Image

"Villaens vedvarende forringelse inspirerede de materielle valg, og detaljerne fejrer alle tingers midlertidighed, " sagde Woods Bagot.

"En bevidst sammenlægning af eroderede og elastiske overflader, af jordlige og udsøgte materialer, afspejler en følsomhed af en begyndende karakter."

Image

Selvom den seneste fase af udvidelsen er afsluttet, ser praksis stadig villaen som et igangværende designeksperiment, som fortsat vil svare på sit sted over tid.

"Der er stadig flere udviklingsområder som respons på både den personlige, følelsesmæssige rejse, men også yderligere følsomhed over for stedets økologiske potentiale, " sagde Karalis.

"Det kunne fortsætte i en hel levetid og ind i den næste generation. Design hviler aldrig."

Image