Anonim
Image

AZL Arkitekter vikler kørestolsrampe rundt om flere generationers hus

AZL Arkitekter har afsluttet Song House, et konkret fem-værelses hus tilpasset behovene hos dets ældre og svagelige beboere i den landlige landsby Nansong, Kina.

Den tre-etagers landskabsboliger var designet til at give komfort og tilgængelige levevilkår for et par i 50'erne. Det er også hjemsted for tre ældre familiemedlemmer, hvoraf nogle nogle gange skal bruge kørestole. Der er også værelser til ægteparets datter og mand og deres datter.

Huset var designet til at være tilgængeligt og passende for alle familiemedlemmer med en ekstern rullestolrampe, der giver adgang til soveværelser på første sal.

AZL Arkitekter designede huset omkring et åbent centralt rum, der antyder dem, der findes i traditionelle bondegårde i landsbyer.

"Landdistrikterne er blevet undervurderet og overset i dens opfindsomme og værdier, " forklarede Zhang Lei, der grundlagde sit studie i 2001.

"De naturlige humanistiske værdier i landdistrikterne skal genaktiveres gennem en ny produktionscyklus og livsstil."

I alt fem soveværelser gren udad fra den centrale gårdsplads, som blev centrum for aktivitet i huset.

"Værelserne danner en sammenkobling af uafhængighed, privatliv og reklame samt en følelse af ritual og en følelse af tilhørighed, " sagde Lei.

Aktiviteten af ​​den ældre mor var fokuseret på stueetagen. Hendes soveværelse ligger ved siden af ​​opholdsområdet med små åbninger i adskillelsesvæggen designet til at øge samspillet mellem familiemedlemmerne.

”Den ældre mor kan føle stemningen i familieaktiviteter i sit soveværelse, ” sagde studiet.

Det åbne køkken og spisepladsplanen var designet til at imødekomme hele familiens aktiviteter og interaktioner, mens man laver husarbejde og laver mad.

Badeværelset i stueetagen blev bygget til at passe til to personer, hvilket gav plads til hjælp, når det var nødvendigt.

Image Fotografiet er af AZL Arkitekter

Tre soveværelser på første sal hører til parret, deres datter og hendes mand og det ældre par, der er hans forældre.

Uden for soveværelserne tillader et lille opholdsområde parret at interagere med deres datters svigerforældre uden at skulle gå til hovedstuen nedenunder.

En rampe, der er indpakket omkring ydersiden af ​​huset, bruges af svigerforældrene, som lejlighedsvis er kørestolsbrugere. Stien giver mulighed for let at rejse mellem etager og hygge sig med naboerne.

Med deres soveværelse beliggende på nordsiden, har det yngre par et mere uafhængigt rum til, når de besøger.

Anden sal er forbeholdt barnebarn, der består af hendes soveværelse, et videorum og bordtennisværelse.

Image

Spejle i enderne af trapper og korridorer blev tilføjet af AZL Arkitekter for visuelt at forbinde alle de offentlige rum i huset.

"Der findes ingen blindgyde i det offentlige rum, så ældre og børn kan tage sig af hinanden, " sagde studiet.

En lille have på bagsiden har også et ekstra køkken, hvor den ældre mor er i stand til at dyrke grøntsager og planter.

"Dette hus udgør den smukke fantasi og forventning om et afslappet landdistrikt for denne familie på otte, " sagde studiet.

Image