Anonim
Image

Wittman Estes og NODE bruger præfabrikerede elementer til at skabe husbar baghave i Seattle

De amerikanske firmaer Wittman Estes og NODE har oprettet en præfabrikeret tilbehørshuse, eller ADU, der er indpakket i forkullet træ og kører udelukkende på solenergi.

Bygningen blev oprettet til en husejer i det vestlige Seattle, der ville have et etværelses studio i hendes baghave, som hun kunne leje ud eller liste på Airbnb.

"Klienten ønskede en anden enhed for at skabe en ekstra lejeindkomst, der ville være selvbærende og overkommelig, hvilket skaber økonomisk og miljømæssig produktivitet, " sagde det lokale firma Wittman Estes i en projektbeskrivelse.

Hun bad arkitekterne om at designe boligen, og det endte med at blive en i en række modeller, der tilbydes af NODE, et Washington-baseret firma, der skaber miljøvenlige præfabrikerede boliger.

"Som et system med komponenter kan hele hjemmet sendes næsten overalt og samles om dage, " sagde arkitekterne. "Hjemmeets enkelhed udgør en 'poetisk pragmatisme', idet man tror, ​​at godt design kan være tilgængeligt for enhver."

Projektet kaldes Solar Studio og får sit navn fra fotovoltaik, der linjer det skrå, sydvendte tag. Solpanelerne genererer nok strøm til at drive både baghaven og hovedhuset ifølge teamet.

Bygningens skal og indvendige finish blev fremstillet i en Oregon-fabrik og derefter samlet på stedet.

Fasader er indpakket i cedertræer, der blev forkullet ved hjælp af shou sugi ban, en traditionel japansk teknik. Ud over at forbedre husets udseende hjælper det brændte træ med at reducere behovet for vedligeholdelse. Mørkegrå korrugeret metal blev også brugt på ydersiden.

Lavt trin fører til husets hoveddør, der er frontet af et lille trædæk. Rektangulært i plan er indretningen opdelt i tre zoner. Den ene side indeholder et åbent, offentligt område, mens den anden omfatter et håndværksrum og opbevaringsplads. Soveværelset blev placeret i midten af ​​huset.

Image

Lavemitterende, lokalt fremstillede materialer blev anvendt i hele huset. Hvide vægge og lys tonede bambusgulve er kontrast til mørkere elementer, såsom sorte vinduesrammer og sorte belysningsarmaturer. Tropiske planter tilføjer pops af farve til hvert værelse.

Den kompakte stue er udstyret med et IKEA-kohudtæppe, en gulvlampe fra Frankrig og Son og en kopi af Hans J Wegner CH07 Lounge Lounge. Spisesalen har et bord i tulipanstil og shellstole fra Modernica.

I køkkenet installerede teamet rustfrit stål apparater og hvide bordplader sammen med kulstofstål hylder designet af arkitekterne.

I soveværelset fungerer en afføring designet af arkitekten Alvar Aalto som en sidetabel. Badeværelset er udstyret med armaturer med lav strømning, såsom en blank hvid D-Code-vask fra Duravit.