Anonim
Image

Vo Trong Nghia Architects forbinder seks trekantede pavilloner for at skabe zigzag-kontor

Vo Trong Nghia Architects har afsluttet en serie med seks trekantede betonpaviloner forbundet med en lav kontorlokale for den vietnamesiske telekommunikationsgruppe Viettel.

Ho-Chi Minh bybaserede Vo Trong Nghia arkitekter arrangerede de store betonpavilloner, som har V-formede sektioner, ind i en zigzagformation. De høje betonplader er forbundet med en enetages kontorblok.

Bygningen er designet til at præsentere en høj mur til den nærliggende by og den sydlige sol, men åbne ud med beplantede tagterrasser til en tilstødende sø og grønne områder mod nord.

Image

"Væggene skaber en åben bogform, fyldt med naturen, " forklarede Vo Trong Nghia Arkitekter, "så folk kan slappe af og koncentrere sig".

"De høje V-formede vægge er designet til at skære hårdt sollys ud og give en besøgende en stærk, imponerende facade."

Image

Det nye kompleks ligger 20 miles fra Hanoi i Thạch Thất-distriktet ved kanten af ​​Viettel Academy Education Centre, som også blev designet af Vo Trong Nghia Architects.

Bygningen huser faciliteter til at uddanne virksomhedens nye ingeniører.

Image

Rummet er designet til at være et tilbagetog fra byerne, som mange ansatte vil være vant til, hvilket giver plads til off-site-møder og "boot camps" omgivet af grønt landskab.

Vo Trong Nghia Architects 'design har til formål at relatere indvendige rum direkte til det udvendige med glaserede mødelokaler, der er adgang via åbninger oprettet mellem de høje betonvægge.

Disse betonplader skaber afskærmede, himmeloplyste indre gårdspladser eller lyse nordvendte udvendige terrasser, der er bundet med træer.

Image

Mønstre af små firkantede åbninger i disse V-formede vægge tillader noget direkte sollys på haven terrasser, og skiver ud af deres punkter - som vender direkte mod syd - tillader en kontrolleret mængde lys på taghaver og ind i den dobbelte højde lobby i central pavillon.

Under de høje betonvægge findes en blok i lavt niveau, der forbinder hver forskellige form, vævning mellem hver pavillon og giver adgang op til haverne ovenfor.

Mod syd er denne lave blok frontet med en arkade skygge af betonsøjler, og mod nord har mødelokalerne selv udsigt over søen med glas i fuld højde, med store mødeborde, der spejler selve bygningens form.

Trapper giver adgang til forskellige niveauer af terrasse, hvor det højeste er med dem med udsigt over søen med en trappetrin.

Image