Arkitektur

Stablede zinkbokse danner flergegenerationshus af Matt Gibson

Stablede zinkbokse danner flergegenerationshus af Matt Gibson
Anonim
Image

Stablede zinkbokse danner flergegenerationshus i Melbourne

Den australske arkitekt Matt Gibson har skabt et multinationalt hjem fra en stak zinkbelagte kasser på et smalt udfyldningssted i Melbourne.

I henhold til arkitekten flergegenererede beboelse, som bliver mere og mere udbredt i Australien, lånte det sig til det tynde sted på Wellington Street.

De uregelmæssigt stablede kasser, der danner huset, giver det mulighed for at segmenteres lodret for at imødekomme forskellige generationer af familien.

Med en beboelsesgade mod nord og en travl motorvej mod syd, forsøgte Gibson at maksimere en forbindelse med sollys og udendørs, samtidig med at den minimerede akustisk forstyrrelse eller udsigt.

Image

Det trinvise arrangement af kasser på den sydlige facade svarer til naboens udsigt og krav til belysning.

På grund af områdets reguleringsbestemmelser blev Gibson forpligtet til at oprette en bygning, der ville blive brugt til forretningsformål på mindst et niveau.

Så huset på Wellington Street har et kommercielt rum i stueplan med fire etager boliger arrangeret ovenfor.

Den kommercielle enhed sidder ved siden af ​​en fælles garage. Separate indgange til den delte garage og kommercielle enhed er designet til at generere en større forbindelse med gaden mod nord.

En bånd med eksisterende redbrick-væg langs bygningen er blevet bevaret, hvilket skaber en smal gyde, der fører til en trappe op til 1. sal boligområder.

De første til tredje etager har tre klart definerede zoner. De fælles rum såsom opholdsstue og spisestue, det private soveværelsesrum og endelig "tilbagetog" -rummene er alle arrangeret i forskellige kasser.

Tagterrasser på anden og tredje sal giver udendørs steder at slappe af med udsigt over byen.

Et atrium i midten af ​​planen bringer lys ind i alle boligarealerne og giver en visuel forbindelse mellem husets niveauer.

Det fungerer som en kølekabel til ventilation, og mekaniske nuancer er installeret over dette atrium, så det beskyttes, når solen er på sit højeste om sommeren

Matt Gibson grundlagde sin praksis i 2003. Tidligere projekter inkluderer en husforlængelse i Melbourne med et vævet stålnetnet og et beton- og stenhus i Melbournes forstæder inspireret af den brasilianske modernisme.