Arkitektur

Tomohiro Hata's Loop House vender indad mod en central gårdsplads

Tomohiro Hata's Loop House vender indad mod en central gårdsplads
Anonim
Image

Tomohiro Hata's Loop House vender indad mod en central gårdsplads

Tomohiro Hata Arkitekt og medarbejdere byggede Loop House omkring en beplantet central gård i jagt efter fred og ro efter et tæt byområde i Hyogo, Japan.

En række forhøjede verandorum har udsigt over gården i et design, der er en inversion af Katsura Imperial Villa. Den historiske villa i Kyoto har en veranda rundt omkretsen med udsigt over en traditionel japansk have.

Image

"Jeg troede, at hvis jeg skar ind i Katsuras plan og drejede den, så den var indesluttet i en cirkel, måske kunne jeg folde dets indvendige / udvendige forhold til en mere kompakt version, " sagde Tomohiro Hata, grundlægger af Tomohiro Hata Arkitekt og Medarbejdere.

"Dette resulterede i en ny form, hvor et lavt, verandelignende rum understøtter de rige indvendige / udvendige forhold, der strækker sig i en cirkel og løber rundt."

Da det er kun et rum dybt, sikrer denne løkkeplan, at alle hjemmets rum har et forhold til gården.

Alle værelser forbinder til det enten gennem vindue i fuld højde eller via en af ​​terrasserne, som på nogle steder er beskyttet af husets tag.

Loop House plan er opdelt groft i to med fælles spisestue og opholdsstue med mezzanin-rum på den ene side og soveværelser og badeværelser til den anden, toppet med terrasse-rum.

Dette niveau af niveauer, med små trapper, der forbinder de øvre og nedre verandaer med selve gården, animerer rummet med forskellige synslinjer gennem hele huset.

I modsætning hertil præsenterer Loop House's ydre en almindelig, stort set vinduesfri facade til gaden med en betonfod og lyse hvide metalpaneler til de øverste niveauer.

En simpel palet af let træ på interiøret og lyst hvidt til det udvendige, balustrades og trapper markerer lommerne i det indvendige og udvendige rum, der sidder gemt rundt i hjemmet.

Image

Grundlagt i 2005 har Tomohiro Hata's praksis afsluttet mange private huse i Japan. I 2016 designede firmaet et skråt metalklædt hjem i Kobe, og 2013-projektet House N i Hyogo samlet tre bygninger omkring en central gårdsplads.