Arkitektur

Cristián Izquierdo Lehmanns blander chilenske hus i sandlige omgivelser

Cristián Izquierdo Lehmanns blander chilenske hus i sandlige omgivelser
Anonim
Image

Bleg træ blander Cristián Izquierdo Lehmanns chilenske hus i sandlige omgivelser

Arkitekturstudio Cristián Izquierdo Lehmann har designet dette træhus i Chile omkring et centralt, firkantet rum med et dramatisk hvælvet loft.

Huset i El Peumo er opkaldt efter byen, hvor det ligger, i Chiles O'Higgins-region lige syd for Santiago. Boligen ligger oven på et sandplateau omgivet af fyrretræer og cypresser.

Bygningen omfatter 163 kvadratmeter og består af fire vinger arrangeret i en pinhjulformation omkring et centralt, firkantet volumen. Terrasser besætter de åbne områder mellem hver fløj.

"Projektet er udtænkt som en central kabine, der gradvist åbnes for landskabet på fire symmetriske fronter, efter et kontinuerligt konstruktivt modul på to fødder, " sagde Cristián Izquierdo Lehmann i en projektbeskrivelse.

Image

Det centrale rum omfatter de offentlige funktioner - madlavning, spisning og afslapning - som alle finder sted under et firhøjde loft med et ovenlysvindue. Rummet har udtrækkelige glasdøre, der er placeret i "symmetrisk drejning langs midten af ​​planen".

Hver væg i den offentlige zone har en bestemt brug. Den ene huser hylder til bøger, mens den anden indeholder skabe. De to andre har plads til en beton skorsten og køkkenopbevaring og apparater.

Image

Vingerne indeholder soveværelserne, hver med et stort vindue, der giver en stærk forbindelse til landskabet. De private værelser var designet til at give fred og ensomhed.

”Når soveværelserne lukker deres døre, forsvinder de mellem væggene og bliver afskåret af støj og cirkulation i resten af ​​huset, ” siger studiet.

Image

Hjemmet er konstrueret af lamineret fyr, som blev efterladt - "hvilket gør eksplicit de konstante mål og samlinger, der styrer projektet". Foruden en overflod af træ har interiøret betongulve og enkel indretning.

Fasader er beskyttet af vandrette tagskæve, der strækker sig fra et facetteret, asymmetrisk tag. Taget er lavet af zink og er sammensat af trekantede planer, der løber fra kanterne på ovenlysvinden til tagskærmshjørnerne. Tagets geometri styres af den samme logik, der bruges i hjemmet.

Image

"Formen og tonelejen for hvert plan er resultatet af 5: 7-andelen, der styrer det centrale rum og højdeforskellen mellem centrum og grænser, " siger studiet.

"Den symmetriske rotation af denne asymmetriske form producerer figuren af ​​en hvirvelvind, hvorved forskellen mellem det konkave centrum og den vandrette omkreds udviskes til en organisk helhed."

Image

Andre nylige hjem i Chile inkluderer en fjern tilbagetog af arkitekten Guillermo Acuña, der har en høj trætrappe, der fører til et gammelt naust, og et knækket hus af Ignacio Correa, der består af bølgeblik, højtydende glas og udsat træ.